Doi pompieri botoșăneni, pe prima poziție într-un concurs internațional de urcat scări

Doi pompieri botoșăneni, pe prima poziție într-un concurs internațional de urcat scări

Doi pompieri din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani s-au clasat pe prima poziție la concursul internațional „Scări”, desfășurat în Satu Mare, informează joi IJSU.

Potrivit sursei citate, plutonier adjutant Paul Dohotaru și plutonier Robert Șerban au câștigat locul I la categoria peste 40 de ani și la categoria 20-30 de ani.

Probele au constat în urcarea până la etajul 10 al unei clădiri, pe scările interioare, echipați pentru intervenție și cu diferite accesorii, individual sau pe echipă, formată din doi servanți.

La această ediție au fost înscriși 70 de pompieri, concursul desfășurându-se în interiorul clădirii Palatului Administrativ.

Competiția urmărește dezvoltarea și perfecționarea aptitudinilor și a deprinderilor specifice necesare intervenției în situații de urgentă la clădirile înalte.

Este a doua oară în acest an când Paul și Șerban sunt remarcați pentru performanță. În luna iunie, cei doi au obținut locul al III-lea la categoria lor de vârstă la concursul „Cel mai puternic pompier”.

„Atunci, s-au luptat pentru un loc pe podium cu alți 86 dintre cei mai puternici pompieri din 26 de județe și şi-au demonstrat abilitățile în mânuirea accesoriilor, ridicarea greutăților și parcurgerea unor trasee cu un grad ridicat de dificultate, cu și fără aparat de respirat”, spun reprezentanții IJSU Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta