Conferință despre viață și familie desfășurată la Gorbănești

Conferință despre viață și familie desfășurată la Gorbănești

Duminică, 26 Martie, în incinta Căminului Cultural din Gorbănești, județul Botoșani, a avut loc conferința „Viitorul este pentru Viață și pentru Familie”, eveniment organizat de Școala Gimnazială Nr. 1 din Gorbănești, prin implicarea directă a profesorului de religie Melinte Cosmin, în colaborare cu Primăria și Consiliul Local Gorbănești și cu Cercul Misionar „Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla”.

Potrivit doxologia.ro, în cadrul evenimentului, pr. Marius Ciobanu, referent al Biroului Pro Vita în cadrul Protopopiatului Botoșani, a vorbit despre darul sacru al vieții, despre păcatul avortului și metodele contraceptive, precum și câteva precizări ale crizei familiale.

Momentul a început cu slujba Acatistului Bunei Vestiri, slujbă oficiată de părinții din cadrul Cercului Pastoral „Sf. Cuv. Teodora de la Sihla”, urmat de conferința „Viitorul este pentru Viață și Familie” ca în final să fie premiate cele mai frumoase lucrări artistice realizate de elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 Gorbănești și structurile aferente ei. Expoziției i s-a alăturat și profesorul de religie George Brînzei de la Școala Dorobanți, județul Botoșani, printr-un proiect de colaborare între instituțiile școlare.

Pr. Marius Ciobanu a subliniat faptul că „Dumnezeu nu osândește greșeala, ci stăruința în ea. El ne iartă păcatul, dar nu nepocăința, indiferența și îndărătnicia. Să știți faptul că toți suntem complici la omorul instituționalizat, fie prin participare directă, fie prin tăcerea vinovată cu care asistăm la crime”.

În cadrul evenimentului, a luat cuvântul coordonatorul acestei activități, prof. Cosmin Melinte, menționând faptul că „nu ne este îngăduit să facem ceva negativ pentru a obține un rezultat pozitiv. Femeia însărcinată este ființa cea mai gingașă și cea mai nobilă din câte există pe pământ. Nu poate fi pe lume o menire mai înaltă, lăsată de Tatăl Ceresc ca aceea de a naște prunci, de a-i îngriji și crește în dragoste și credință”.

„Dăm slavă lui Dumnezeu că ne-a învrednicit să ajungem la cea de a IV a ediție a activităților Pro Vita desfășurate în comuna noastră și totodată vă asigur de faptul că nu există mame rele sau bune. Există doar mame. Ele sunt prin natura lor doar bune”, a precizat primarul comunei Gorbănești, ing. Ionuț Melinte.

Activitatea s-a încheiat prin premierea lucrărilor artistice de către Pr. Marius Ciobanu, referent al biroului Pro Vita Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Parc destinat persoanelor cu dizabilităţi, inaugurat la Iași de Ziua Copilului

Joi, 1 Iunie 2023
51

Primarul Mihai Chirica a inaugurat, joi, de Ziua Copilului, unul dintre cele mai mari spaţii de joacă din oraş şi din ţară destinat şi persoanelor cu dizabilităţi, acesta fiind amplasat &icir...

Botoşăneanul „uns” şef al Finanţelor la Iaşi l-a prins la avere pe preşedinte: şase case, la o leafă de aproape 10.000 lei pe lună

Joi, 1 Iunie 2023
204

De la două locuinţe (o casă şi un apartament) în anul 2015 şi economii în conturi de aproape 30.000 de euro tot atunci, botoşăneanul Doru Viorel Alupoaei, „uns” şef al ...

Ligia Deca amenință: „Dacă greva continuă, nu vom putea evita prelungirea anului școlar sau reprogramarea examenelor”

Joi, 1 Iunie 2023
102

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, avertizează că dacă profesorii continuă greva, nu vor mai putea fi evitate consecinţe, precum reprogramare de examene sau prelungirea anului şcolar.Ea a fos...