Cinci stații meteorologice vor fi amplasate în zone din regiunea Moldovei

Cinci stații meteorologice vor fi amplasate în zone din regiunea Moldovei

Echipa Meteo Nord – Est anunță că vrea să își extindă proiectul prin amplasarea a cinci stații meteorologice în mai multe localități din regiunea Moldovei, pentru a crea o bază solidă pentru prognozele meteorologice de încredere.

Stațiile vor fi amplasate pe raza județelor Suceava, Neamț, Iași și Botoșani, pentru anticiparea exactă a ceea ce se petrece din punct de vedere meteorologic.

Astfel, acestea vor fi amplasate în zona Câmpulung Moldovenesc, zonă cu un potențial turistic deosebit de ridicat, precum și un nod feroviar și rutier important pentru județul Suceava, zona Târgu Neamț, o zonă cu potențial turistic deosebit de ridicat, una dintre stații va merge în orașul aflat pe malul Ozanei celei frumos curgătoare, iar o altă stație va merge în zona Mănăstirilor Agapia și Văratec.

A patra stație va merge la Săveni, județul Botoșani, o zonă cu un potențial destul de ridicat de apariție a manifestărilor severe de instabilitate la nivelul regiunii de Nord a Moldovei și a cincea stație în Târgu Frumos, din județul Iași, o zonă cu un potențial ridicat de apariție a căderilor de grindină semnificative.

„Însă, din punct de vedere financiar este mai greu să achiziționăm aceste stații. Astfel, cei care doresc să susțină dezvoltarea proiectului nostru, o pot face încă de pe acum, prin intermediul unor donații/sponsorizări de natură financiară. Orice gest, cât de mic poate fi, nu doar de natură financiară, ne dă un imbold în dezvoltarea acestui proiect”, scrie echipa Meteo Nord – Est.

Proiectul, adică Meteo Nord – Est, a debutat în urmă cu șase ani de zile. De atunci, pagina a ajuns la 50.000 de urmăritori.

„Suntem foarte mulțumiți (și fericiți), că informația aceasta ajunge unde trebuie, la casele și dispozitivele fiecăruia dintre voi. Informație de calitate, care aduce satisfacție, dar și protecție în același timp”, mai scriu aceștia.

Conturile IBAN unde se pot face donațiile sunt:

RO51CECEB00008RON1732791, deschis la CEC BANK, titular LUCA OVIDIU-LUCIAN

RO35BTRLRONCRT0538488901, deschis la BANCA TRANSILVANIA, titular ELIAS ANDREI CALUGARU

De asemenea, donații se pot face și la numerele de telefon, prin intermediul aplicației BT PAY:

0749929213- ELIAS ANDREI CALUGARU

Suma evaluată preliminar pentru achiziționarea celor 5 stații meteorologice din planul nostru de activitate se ridică la 5500 de lei, acestea însemnând achiziționare, transport, precum și punerea în funcțiune a stațiilor.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Târgul Liceelor la Botoșani, dedicat elevilor de clasa a VIII-a. Președinte CJE: „Totdeauna să vă urmați pasiunea și să credeți în voi” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
1194

Vineri a debutat ediția 2024 a Târgului Liceelor la Botoșani și Dorohoi. Evenimentul s-a desfășurat în două locații în același timp: în Sala de Sport a Colegiului Tehni...

Bursa locurilor de muncă la Botoșani, sute de șomeri au fost prezenți! Director AJOFM: „Sperăm să aveți un statut schimbat pe piața muncii!” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
652

Vineri dimineață, la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din municipiul Botoșani s-a desfășurat Bursa Locurilor de Muncă.Evenimentul este organizat de Agenția Județeană pentru...

Unul dintre microbuzele școlare electrice destinate elevilor din mediul rural a fost prezentat, marți, la Botoșani! (foto, video)

Marţi, 14 Mai 2024
915

Marți dimineață, în Piața Revoluției din municipiul Botoșani a fost făcută prezentarea unuia dintre microbuzele școlare electrice care vor ajunge în comunele din județul Botoșan...