Cerc misionar într-o parohie din Botoșani, despre pastorație și îngrijirea celor bolnavi!

Anul 2024 a fost proclamat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept „An omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor”, dar și „An comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți”.

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Comănești, comuna Suharău, județul Botoșani, a găzduit pe 2 august întâlnirea Cercului pastoral-misionar „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon”.

Din acest cerc fac parte parohiile din comuna Suharău și prin rotație, la fiecare Biserică parohială se oficiază în sobor câte o slujbă și se prezintă o temă misionară.

În cadrul întâlnirii de vineri a fost susținută conferința cu tema „Pastorația și îngrijirea celor bolnavi” de către Preot Silviu Andrei Grigore de la Parohia Smârdan.

Deoarece Anul 2024 a fost proclamat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca „An omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor”, dar şi „An comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți”, temele prezentate la cercurile misionare se axează mai mult pe boală, suferință și vindecare, scrie timpulcredinței.ro.

Satul Comănești are o atestare documentară de peste 600 de ani, făcând parte din comuna Suharău, județul Botoșani. Comunitatea din Comănești este una vie, rodnică prin prezenta familiilor iubitoare de prunci, dar și a bătrânilor satului.

Parohia „Adormirea Maicii Domnului“ – Comăneşti din comuna Suharău, judeţul Botoşani, a derulat în trecut, o serie de activităţi cu scop misionar şi filantropic în sânul comunităţii, în cadrul proiectului „Toiagul viu al bătrâneţii“.

Preotul paroh Paul-Andrei Zmeu, are în vedere 20 din casele din parohie în care sunt bătrâni singuri, fie văduvi sau văduve, de care se ocupă îndeaproape și îi ajută la nevoie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

astăzi, 19:03

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...

Accident pe drumul dintre Hudum și Baisa: Patru persoane au ajuns la spital! (foto)

astăzi, 18:31

Patru persoane au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produz în această după-amiază pe E 58, între localitățile Hudum și Baisa. La fața locului s-au deplasa...

Consiliul Județean Botoșani: Oferte depuse pentru 28 de microbuze ecologice școlare!

astăzi, 18:10

Pentru microbuzele hibride, ce vor fi achiziționate printr-o finanțare din Fondul de Mediu, a fost depusă o ofertă care se află în procedură de evaluare tehnică. În cazul microbuzel...