Care biserică din Botoșani va transmite în această seară slujba de Înviere

Protopopul Lucian Leonte a transmis că, în această seară, televiziunea locală Somax Tv, va transmite Slujba de Înviere care va avea loc la biserica “Sfântul Ioan Botezătorul” din Botoșani, începând cu ora 00.00.

De asemenea, Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București va fi transmisă și de posturile de televiziune TVR1 și Trinitas TV, însă și alte televiziuni precum Pro Tv sau Antena1 vor transmite integral sau parțial fragmente din cadrul acestui eveniment.

Printr-un comunicat emis în Vinerea Mare, și Ministerul Apărării Naționale a anunțat la rândul său că va transmite Slujba de Înviere în Biserica Militară.

“Sâmbătă, 18 aprilie, începând cu ora 23.45, în Biserica Militară cu hramurile Sfântul Mare Mucenic Gheorghe şi Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil din incinta sediului central al Ministerului Apărării Naţionale va fi transmisă în direct Slujba de Înviere, care va fi oficiată de un sobor de preoţi militari. Evenimentul este organizat în beneficiul personalului Armatei României aflat în misiuni în teatrele de operaţii şi pe teritoriul naţional, al întregului personalul militar şi civil al instituţiei militare, militarilor în rezervă şi în retragere, veteranilor şi văduvelor de război, familiile acestora şi a publicului larg. Ministerul Apărării Naţionale va contribui astfel în mod direct la respectarea recomandărilor incluse în ordonaneţele militare şi în decretele de instituire a stării de urgenţă, asigurând totodată o punte spirituală, prin intermediul Bisericii Ortodoxe Române, cu ajutorul preoţilor militari, între militarii aflaţi în misiuni şi familiile acestora, românii din ţară şi diaspora”, se precizează în comunicatul emis de Ministerul Apărării Naționale.

Reamintim că este pentru prima dată în istoria ortodoxiei când participarea la slujbele din seara de Înviere se va face exclusiv televizat sau on-line din cauza epidemiei de Covid-19.