Botoșaniul, printre ”cele mai urâte orașe din România”? ”Până și botoșănenii știu asta…”

Când vine vorba despre orașele României, discuțiile se învârt frecvent în jurul celor mai frumoase. Unele zone din țara noastră se fac remarcate, însă, prin obiceiurile localnicilor care nu sunt de lăudat.

Botoșaniul, printre ”cele mai urâte orașe din România”? ”Până și botoșănenii știu asta…”

Cineva a venit cu o propunere inedită în mediul online cu intenția de a face o listă a celor mai urâte orașe din România, consemnează ziare.com.

"Care este cel mai urât oraș din România?"

"Hai să dăm titlul de "cel mai urât oraș din România" unei localități merituoase. Voi ce părere aveți? Care e cel mai urât oraș/municipiu/comună în care ați mers?", este propunerea postată pe Reddit.

Unii au enumerat orașele care sunt din punctul lor de vedere cele mai urâte. Alții au argumentat alegerea.

"Cel mai urât prin care am trecut? Râmnicu Sărat, fără supărare".

"Alexandria Teleorman".

"Eu înțeleg că Bucureștiul are și zone urâte sau murdare, dar e cu totul la alt nivel peste multe orașe din țară. Numai cei care nu s-au prea plimbat pot ajunge la concluzia că e cel mai urat. Mie personal nu îmi place deloc Bârlad".

"Bârladul e verde măcar. Vaslui e sinistru".

"Dacă ne raportăm la municipii, Călărași. Nu știu cum poate fi catalogat ca municipiu".

"Constanța trebuie să fie în top 3 la această chestiune. În afară de zona peninsulară orașul este un rahat pansat poluat și prăfuit, plin de gropane și maidanezi și boscheți. Este o imensă cloacă infectă și deprimantă și pe alocuri chiar periculoasă, oamenii sunt agresivi și degrabă săritori la bătaie".

"Sunt 320 de orașe în România. Am trecut prin 70. Cel mai urât a fost Mizil".

Nici Botoșaniul nu a scăpat!

"Botoșani. Am fost de vreo câteva ori pe acolo și îmi pare rău dar e dezastru. Până și botoșănenii știu asta, își cheltuie banii în Suceava".

"Reșița și Petroșani mi se par depresive rău".

"Din ce am văzut: Corabia e horror și am fost numai în trecere; Reșița și Petroșani mi se par depresive rău, Gheorgheni. Acum depinde de criterii, că după mine aș pune și Mediaș la orașe urâte, dar cred că sunt altele care îi fac concurență".

Avem și orașe frumoase?

La polul opus, Brașovul a fost inclus de revista americană Condé Nast Traveller într-un top al celor mai frumoase și accesibile orașe din Europa de vizitat în 2023, alături de capitale europene precum Lisabona, Atena sau Riga.

Recent, și Timișoara a fost inclusă de cotidianul britanic The Independent în lista destinațiilor de city-break, alături de orașe ca Helsinki, Liverpool sau Miami și a fost prezentată în mass-media germană drept „inima europeană a României”.

Alături de cele două orașe, experții în turism plasează printre cele mai frumoase orașe ale țării și Iașul, Sighișoara, Sibiul, Clujul, Constanța și Bucureștiul, încheie sursa citată.

Ce părere aveți? Merită Botoșaniul să fie pe această listă?

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Romario Benzar, mesaje după accidentare: ”Chiar m-a impresionat!”. Când revine pe teren!

astăzi, 14:50
44

”Îmi doresc să îmi ajut echipa să ne salvăm!””Aștept miercuri sau joi să mă duc să îmi scoată firele și să fie totul bine ca să pot să încep a...

Covor asfaltic pe un drum județean important din Botoșani! (foto)

astăzi, 14:44
47

Unul dintre cele mai importante sectoare de drum, aflat în aceste momente în plin proces de asfaltare, este drumul județean DJ 296 Botoșani-Cișmea-intersecție Costești, acolo unde sun...

(A) WORK TAPE MEDICAL FIZIO S.R.L. - Comunicat de presă

astăzi, 14:18
42

Beneficiarul WORK TAPE MEDICAL FIZIO S.R.L., cu sediul în Municipiul Botoșani, Bulevardul George Enescu, Nr. 9 C, demisol, județul Botoșani, urmează să implementeze proiectul "Dezvolta...