Botoșănenii sunt invitați să scrie cartea dedicată Alexandrei Ivanov!

Povești ale celor care au cunoscut-o pe Alexandra, mărturii ale celor care au iubit-o, dar și creații literare inspirate de dureroasa tragedie care a marcat destinul tinerei mame din Botoșani.

Botoșănenii sunt invitați să scrie cartea dedicată Alexandrei Ivanov!

Cartea dedicată Alexandrei Ivanov va reuni amintiri ale familiei, dar și tot ceea ce a urmat după cumplita zi de 18 august 2023, când tânăra mamă din Botoșani se stingea pe patul Maternității din Botoșani, ultimele cuvinte ale acesteia - ”Nu am aer!” - devenind curând un manifest care a declanșat un val de proteste în toată țara.

Alexandra avea doar 25 de ani, iar acasă o așteptau trei copii și un soț iubitor.

”În perioada următoare vom aduna povești, creații literare și mărturii ale celor care doresc să-i aducă un omagiu scris Alexandrei”, este invitația adresată tuturor celor care vor să transmită un gând despre mama care s-a stins în Maternitatea Botoșani la doar 25 de ani.

Astfel, dacă ești apropiat sau cunoscut al celei care a fost Alexandra Ivanov, persoană care a scris poezie sau proză dedicată ei sau o persoană care a trăit experiențe similare cu cazul Alexandrei, poți să completezi un formular pus la dispoziție în acest sens.

”Cei care vor să fie alături de noi pentru a realiza o carte în memoria Alexandrei pot scrie niște gânduri sau amintiri cu Alexandra”, a transmis și Vlad Miron, fratele Alexandrei Ivanov.

Cartea va cuprinde texte scrise de familie și apropiații Alexandrei, creații literare dedicate Alexandrei și mărturii despre povești similare care nu au ajuns în atenția publicului.

Cei care doresc să scrie pentru această carte sunt rugați să completeze aici formularul până pe 25 februarie, ora 20.00, urmând ca ulterior să fie contactați pentru detalii tehnice legate de text. Textele nu vor fi trimise înainte de această dată!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum a ajuns să fie ținut un spital nou-nouț din Botoșani cu lacătul pe ușă patru ani. A costat peste trei milioane de euro!

astăzi, 10:24
65

Spitalul de boli paliative din Botoșani, singura unitate spitalicească ridicată de la zero în ultimele trei decenii în județ, pentru care s-au plătit 3.2 milioane de euro, zace î...

Sirop de tuse pentru copii retras din farmacii! Toxina periculoasă pe care o conține!

astăzi, 09:30
132

Retragerea urmează unui raport al autorităţii de reglementare din Nigeria, de miercuri, care a detectat pentru prima dată toxina într-un lot de sirop pentru copii Benylin.Autoritatea de ...

Preot botoșănean hirotonit la Catedrala Mitropolitană din Iași! (foto)

astăzi, 08:13
567

Credincioșii care au mers, duminică, Catedrala Mitropolitană din Iași au luat parte la dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, specifică duminicilor Postului Mare.Sfân...