Botoșănenii sunt invitați să scrie cartea dedicată Alexandrei Ivanov!

Povești ale celor care au cunoscut-o pe Alexandra, mărturii ale celor care au iubit-o, dar și creații literare inspirate de dureroasa tragedie care a marcat destinul tinerei mame din Botoșani.

Botoșănenii sunt invitați să scrie cartea dedicată Alexandrei Ivanov!

Cartea dedicată Alexandrei Ivanov va reuni amintiri ale familiei, dar și tot ceea ce a urmat după cumplita zi de 18 august 2023, când tânăra mamă din Botoșani se stingea pe patul Maternității din Botoșani, ultimele cuvinte ale acesteia - ”Nu am aer!” - devenind curând un manifest care a declanșat un val de proteste în toată țara.

Alexandra avea doar 25 de ani, iar acasă o așteptau trei copii și un soț iubitor.

”În perioada următoare vom aduna povești, creații literare și mărturii ale celor care doresc să-i aducă un omagiu scris Alexandrei”, este invitația adresată tuturor celor care vor să transmită un gând despre mama care s-a stins în Maternitatea Botoșani la doar 25 de ani.

Astfel, dacă ești apropiat sau cunoscut al celei care a fost Alexandra Ivanov, persoană care a scris poezie sau proză dedicată ei sau o persoană care a trăit experiențe similare cu cazul Alexandrei, poți să completezi un formular pus la dispoziție în acest sens.

”Cei care vor să fie alături de noi pentru a realiza o carte în memoria Alexandrei pot scrie niște gânduri sau amintiri cu Alexandra”, a transmis și Vlad Miron, fratele Alexandrei Ivanov.

Cartea va cuprinde texte scrise de familie și apropiații Alexandrei, creații literare dedicate Alexandrei și mărturii despre povești similare care nu au ajuns în atenția publicului.

Cei care doresc să scrie pentru această carte sunt rugați să completeze aici formularul până pe 25 februarie, ora 20.00, urmând ca ulterior să fie contactați pentru detalii tehnice legate de text. Textele nu vor fi trimise înainte de această dată!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat dat afară din locuință după ce și-a agresat concubina în a doua zi de Paște!

astăzi, 14:40
59

În cursul zilei de luni, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au emis ordin de protecție provizoriu față de un bărbat, de 39 de ani, din comuna Vârfu C...

Acoperișul unei case din Botoșani a fost cuprins de flăcări, proprietara a suferit un atac de panică! (foto)

astăzi, 14:06
197

Un incendiu s-a produs, în urmă cu puțin timp, într-o gospodărie de pe strada Ion Pilat, din municipiul Botoșani. Acoperișul unei case s-a aprins de la un scurtcircuit.În mo...

Autovehicul de 37.500 de lei furat din Italia, oprit la Rădăuți-Prut de polițiștii de frontieră!

astăzi, 13:30
129

S-a întâmplat în a doua zi de Paște, în jurul orei 12:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut - I.T.P.F. Iași.Acolo s-a prezentat pentru efectuarea f...