Biserica „Sf. M. Mucenic Dimitrie” de la Costești a fost resfințită după terminarea lucrărilor de restaurare

Biserica „Sf. M. Mucenic Dimitrie” de la Costești a fost resfințită după terminarea lucrărilor de restaurare

La Costești, în comuna Răchiți, Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, împreună cu un sobor impresionant de preoți și diaconi, au resfințit astăzi Biserica „Sf. M. Mucenic Dimitrie”, Izvorâtorul de Mir.

În prezența autorităților locale și județene, a primarului Florin Bulgaru dar și a președintelui Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, precum și a câtorva parlamentari de Botoșani, zeci de credincioși au asistat la resfințirea bisericii după ce aceasta a fost refăcută în totalitate.  

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Nichifor Botoșăneanul, Biserica „Sf. M. Mucenic Dimitrie” – Costești rămâne deschisă pentru închinare, prin Sfântul Altar și la moaștele Sfântului Ierarh Nicolae, timp de 3 zile.

Biserica din Costeşti a fost construită între anii 1924-1934, ctitoria gospodarului Dumitru şi soţia sa Maria Hurduc, cu Hramul „SF.DIMITRIE, Izvorâtorul de Mir.’’, iar între anii 1985-1986 a fost pictat interiorul, pentru ca pe exterior, zidăria să fie reparată cu tencuială în praf de piatră.

Din 2015, cu efortul preotului paroh Ioan Cașcaval și a enoriașilor au început ample lucrări de restaurare, renovare și înfrumusețearea lăcașului de cult.

Lucrările au presupus pictarea întregii biserici, refacerea treptelor la intrare, construirea de alei pavate, etc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Tudor Carare

COD PORTOCALIU de inundații pe Jijia și COD GALBEN pe râurile Siret și Prut până luni

astăzi, 13:30
359

Hidrologii au anunțat că există risc de inundații pe râurile Jijia, Siret și Prut. În aceste condiții, au instituit Cod Portocaliu pe Jijia până pe 21 iunie 2021, la ora 12:00...

Cu tot cu românii plecați în străinătate: Populația României va scădea la 13,65 milioane până în 2070

astăzi, 13:01
499

Populația României va scădea la 13,65 milioane de persoane până în 2070, de la 19,35 milioane de persoane în 2019, potrivit datelor Eurostat citate într-un amplu rapor...

Botoșaniul iese cu pași accelerați din pandemia Covid-19

astăzi, 12:31
618

Județul Botoșani are tot mai multe zile în care oficialii anunță că nu mai înregistrează niciun caz de Covid -19.Datele făcute publice de Direcția de Sănătate Publică de la ...