Biserica „Sf. M. Mucenic Dimitrie” de la Costești a fost resfințită după terminarea lucrărilor de restaurare

Biserica „Sf. M. Mucenic Dimitrie” de la Costești a fost resfințită după terminarea lucrărilor de restaurare

La Costești, în comuna Răchiți, Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, împreună cu un sobor impresionant de preoți și diaconi, au resfințit astăzi Biserica „Sf. M. Mucenic Dimitrie”, Izvorâtorul de Mir.

În prezența autorităților locale și județene, a primarului Florin Bulgaru dar și a președintelui Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, precum și a câtorva parlamentari de Botoșani, zeci de credincioși au asistat la resfințirea bisericii după ce aceasta a fost refăcută în totalitate.  

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Nichifor Botoșăneanul, Biserica „Sf. M. Mucenic Dimitrie” – Costești rămâne deschisă pentru închinare, prin Sfântul Altar și la moaștele Sfântului Ierarh Nicolae, timp de 3 zile.

Biserica din Costeşti a fost construită între anii 1924-1934, ctitoria gospodarului Dumitru şi soţia sa Maria Hurduc, cu Hramul „SF.DIMITRIE, Izvorâtorul de Mir.’’, iar între anii 1985-1986 a fost pictat interiorul, pentru ca pe exterior, zidăria să fie reparată cu tencuială în praf de piatră.

Din 2015, cu efortul preotului paroh Ioan Cașcaval și a enoriașilor au început ample lucrări de restaurare, renovare și înfrumusețearea lăcașului de cult.

Lucrările au presupus pictarea întregii biserici, refacerea treptelor la intrare, construirea de alei pavate, etc.

 

Spune-ne opinia ta