Aproximativ 10.000 de voluntari botoșăneni au ieșit la curățat județul în cadrul Campaniei „Let`s do it Romania!” (fotogalerie)

Aproximativ 10.000 de voluntari botoșăneni au ieșit la curățat județul în cadrul Campaniei „Let`s do it Romania!” (fotogalerie)

Astăzi, 17 septembrie, dis de dimineață, aproximativ 10.000 de voluntari, dintre care 1.000 de cadre didactice și peste 6.000 de copii au ieșit la curățat județul în cadrul Campaniei „Let`s do it Romania!”.

Startul s-a dat la ora 09:00 din fața Palatului Administrativ, unde s-au adunat prefectul și voluntarii instituției Prefectului județului Botoșani, Serviciului de Pașapoarte, Serviciului Permise Auto și Înmatriculări, Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ), Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) și ai Poliției de Frontieră.

Acestora li s-au alăturat voluntarii Primăriei municipiului Botoșani și Consiliului Județean (CJ) din Botoșani. Ceilalți voluntari implicați în campanie au mers direct la zonele selectate, pentru a fi ecologizate.

Pe lângă aceștia au mai participat voluntari de la Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate-Serviciul Teritorial Botoșani, Garda Națională de Mediu-Comisariatul Județean Botoșani, Agenția pentru Protecția Mediului Botoșani, Asociația Comunelor din România-Filiala Botoșani, ADI EcoProces, SC URBAN SERV SA Botoșani, Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoşani, Secţia Drumuri Naţionale Botoşani, Direcţia Silvică Botoşani, Unitatea Militară 01251 Botoşani și Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Botoșani.

De asemenea, acțiuni de ecologizare au fost organizate și de primăriile comunelor Vlăsinești, Cordăreni, Broscăuți, Răchiți, Sulița, Mitoc, Trușești, Vlădeni, Mileanca, Drăgușeni, Unțeni, Corni, Cândești, Cristinești, Dobârceni, Ibănești, Durnești, Vorona, Călărași, Coțușca, Cristești, Drăgușeni, Frumușica, Concești, Văculești, orașelor Flămânzi, Bucecea, Ștefănești și Municipiul Dorohoi.

„Le mulțumesc tuturor voluntarilor care s-au implicat în această acțiune și au dat curs invitației noastre. Li se cuvin mulțumiri pentru energia pusă în slujba ecologizării, pentru spiritul civic de care au dat dovadă și pentru mesajul transmis astfel societății. A fost cea mai mare mobilizare de voluntari din județul Botoșani, pentru un mediu mai bun, mai curat și mai sigur pentru noi și pentru generațiile ce urmează”, a declarat prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă.

„Ziua de Curățenie Națională 2022” s-a organizat pe 17 septembrie, împreună cu alte 190 de țări, unite într-o misiune comună: o lume cu mai puține deșeuri.
















 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

astăzi, 19:19
129

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

astăzi, 17:18
288

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

astăzi, 15:27
246

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...