A trecut la cele veșnice, la 102 ani, un Cetățean de Onoare care a luptat pentru pământul țării sale!

Considerat drept ”Ultimul mohican" al comunei natale, Moș Ghiță, așa cum era cunoscut de către toți cei care l-au iubit și respectat, a fost un om demn, curat la suflet, hâtru și dornit să povestească tinerilor celor trăite pe front sau în prizonierat.

A trecut la cele veșnice, la 102 ani, un Cetățean de Onoare care a luptat pentru pământul țării sale!

A îndurat grozăviile războiului, a trecut prin chinurile prizoneratului, a trăit foametea și anii comunismului. Nu și-a pierdut niciodată sufletul, cei apropiați spun despre Gheorghe Cojocaru că a fost un om modest, cinstit, muncitor şi bun gospodar, dar mai ales glumeţ.

”Mulţi am avut de învăţat de la el. Drum bun catre stele ! Dumnezeu să te odihnească în pace!”, spune unul dintre cei care l-au cunoscut pe Moș Ghiță.

Gheorghe Cojocaru a fost distins și cu titlul de Cetățean de onoare al comunei Viișoara.

”Astăzi, 30 ianuarie 2024, ultimul veteran al celui de Al Doilea Război Mondial și Cetățean de onoare al comunei Viișoara, Gheorghe Cojocaru, om a cărui dragoste față de neam și de țară l-a călăuzit în viață și în război, a trecut la cele veșnice la onorabila vârstă de 102 ani.

Cu deosebit regret transmitem sincere condoleanțe familiei îndurerate, iar de acolo de sus, din prima linie a îngerilor, alături de camarazii dumneavoastră, știnși unul câte unul, și toți cei care au luptat pe front, să ne vegheați și să apărați meleagurile noastre așa cum ați apărat teritoriul României, au transmis cei de la Primăria comunei Viișoara. Dumnezeu să vă odihnească în pace!”, a transmis Primăria Comunei Viișoara.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Gest de omenie făcut de doi polițiști pentru o bătrână din județ! (Foto)

astăzi, 11:35
68

O bătrână de 80 de ani din județul Botoșani a apelat 112 în cursul zilei de sâmbătă, 18 mai 2024, pentru a sesiza că nu mai știe nimic de fiul său și că nu l-a mai văzut ...

Se întâmplă lângă noi: Tânăr din Suceava, victimă a înșelătoriei online, ce recomandă oamenii legii!

astăzi, 10:43
89

Sâmbătă,18.05.2024, ora 10:15, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată de către un tânăr despre faptul că a fost înșelat cu suma de 900 lei de către o persoan...

Cine e profesorul Daniel Botezatu?

astăzi, 09:15
133

Începând din 1884, când piesa „O scrisoare pierdută”, a lui Caragiale, a fost pusă în scenă, celebra întrebare a cetățeanului turmentat, „Eu pentru...