55 de noi voluntari ai programului național „Salvator din Pasiune” a început pregătirea

55 de noi voluntari ai programului național „Salvator din Pasiune” a început pregătirea

O nouă serie de voluntari ai programului național „Salvator din Pasiune” a început pregătirea, în acest sfârșit de săptămână. Este vorba de 55 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 17 și 49 ani, transmite purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU), Dorina Lupu.

Potrivit sursei citate, în perioada următoare, voluntarii vor parcurge mai multe etape de pregătire înainte de a putea participa efectiv în misiune alături de pompierii profesioniști.

„În perioada 27 iunie – 1 iulie a.c. , voluntarii vor parcurge noțiunile de prim ajutor de bază susținute, cu profesionalism, de către formatorii SMURD din cadrul inspectoratului în așa fel încât, la finalul cursurilor să fie în măsură să utilizeze tehnicile de bază în acordarea primului ajutor calificat pentru a fi angrenați în diverse acțiuni de intervenție, ajutor umanitar și popularizare a mesajului preventiv. Cursurile se vor desfășura sâmbăta și duminica și vor fi conduse de specialiștii în domeniul pregătirii pentru intervenție, dar și de coordonatorul SMURD al ISU Botoșani”, precizează Dorina Lupu.

La finalul celor 54 de ore de pregătire, voluntarii vor susține un examen și, dacă îl vor promova, vor putea să desfășoare activități în cadrul subunităților de intervenție ale Inspectoratului.

„Le dorim mult succes, îi susținem și suntem convinși că efortul concertat, implicarea și colaborarea cu societatea civilă reprezintă elementele esențiale în consolidarea gradului de reziliență la nivelul comunităților”, spune reprezentanta IJSU Botoșani.

Derulat de IGSU începând cu luna mai a anului 2016, proiectul urmărește susținerea activităților de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarității și responsabilității civice și valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor.

Pentru a putea deveni voluntari, cei interesați trebuie să prezinte următoarele documente:

- cerere de înscriere;

- certificat de cazier judiciar (doar pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani);

- copie a actului de identitate;

- aviz psihologic;

- act doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfășurare;

- adeverință medicală cu mențiunea „apt pentru efort fizic” sau „apt pentru muncă”;

- acordul părinților/tutorelui legal, doar pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Lipsa apei scoate oamenii în stradă; protest în fața Primăriei din Trușești (video)

Vineri, 24 Iunie 2022
742

Zeci de locuitori ai comunei Trușești au protestat în fața Primăriei din cauza problemelor de alimentare cu apă. De câteva luni, oamenii beneficiază de serviciu numai două-trei zile...

Bărbat acuzat că a încercat să violeze două femei de 92 și 77 de ani

Vineri, 24 Iunie 2022
387

Un bărbat de 58 de ani, din comuna Suharău, a fost reținut pentru 24 de ore, joi, fiind acuzat de două tentative la viol și furt calificat, a informat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ)....

Șoferi amendați și autovehicule blocate de polițiștii locali

Vineri, 24 Iunie 2022
405

Zece autovehicule de transport pentru persoane și marfă au fost blocate, iar conducătorii auto au fost amendați, în timpul unei acțiuni de verificare a polițiștilor locali, desfășurată...