Ziua Copilului, marcată cu întârziere într-o comună din Botoșani

Ziua Copilului, marcată cu întârziere într-o comună din Botoșani

Vineri, 11 iunie 2021, în comuna Sulița au fost desfășurate activități prilejuite de ziua de 1 Iunie, evenimente care fost amânate din cauza condițiilor meteorologice din acea perioadă.

Totul a fost posibil datorită unei echipe de proiect și a personalului din cadrul Primăriei Sulița,  oameni cu suflete de copii , îndrumați și ajutați de însuși primarul comunei, George Popescu.

„Cu entuziasm, de dimineață, echipa din cadrul primăriei a început lucrările de amenajare, împreună  cu cadrele didactice ale scolii.

Cu emoție si cu priviri curioase au pășit copiii pe aleile parcului transformat în scenă de poveste. Ritmuri vesele, panouri pentru pictură, scena unde a fost prezentată piesa ,, Peștișorul de aur” de actorii  Teatrului ,,Vasilache”, atelierul și giumbușlucurile ,,Năsturicăi”, baloane , expoziție de desene, prezentare de carte, cufărul surpriză, plin cu dulciuri, înghețată, cadouri , spectacolul oferit de micii dar,, marii” noștri artiști, activitățile sportive desfășurate pe terenul școlii, au făcut ca această zi să devină de neuitat pentru multă vreme.

E minunat să vezi așa o revărsare de bucurie, copii, tineri, adulți și bătrâni la un loc, însoțiți de soarele și adierea vântului care au alungat norii ce străbăteau cerul, s-au prins în hora prieteniei, trecând de barierele care ne-au separat de ceva timp.

E înălțător să poți dărui copilăriei ce e al copilăriei, să te încarci de energie pozitivă când privești o față veselă de copil, să poți și tu ca adult să mai fii pentru o zi copil, să transformi visurile în realități.

Prezența expoziției de cărți ne-a oferit ocazia să premiem elevii care au câștigat premiul l și al lll-lea în cadrul concursului ,,CDI dei în cărți”, etapa județeană”, a declarat Livia Colac, directorul Școlii Gimnaziale Sulița.

Un alt vis ce se dorește a fi împlinit, este amenajarea spațiilor verzi din jurul școlilor și grădinițelor și, profitând de ocazie, am lansat în spațiul public miniproiectul ,,Grădina” din cadrul proiectului educațional ,,Pământul ne cere ajutor!”, proiect derulat de ceva timp în școală și care a fost întrerupt de perioada dificilă traversată datorită pandemiei.

,,Mulțumim tuturor celor care s-au implicat, atât celor care au fost la vedere printre copii cât și celor care au sprijinit fără să fie prezenți, e o onoare să lucrezi cu asemenea persoane care, dincolo de problemele de zi cu zi, au puterea și deschiderea de a face fapte bune. Sper că acesta e începutul unui șir de astfel de acțiuni! ”, a precizat Livia Colac, directorul unității de învățământ.

               

 

 

Spune-ne opinia ta