„Zilele Asistenței Sociale”, sărbătorite anul acesta la Ipotești

Colegiul Național al Asistenților Sociali sărbătorește în luna martie a fiecărui an „Zilele Asistenței Sociale”, cu scopul de a promova rolul asistenței sociale, solidarității sociale și a conectării globale, alături de alți asistenți sociali din întreaga lume.

Tema generală a acestui an a fost stabilită de Federația Internațională a Asistenților Sociali (I.F.S.W.), și anume: „Eu sunt pentru că Noi suntem – Consolidarea solidarității sociale și a conectării globale” și reprezintă un concept și o filozofie care rezonează cu perspectiva asistenței sociale a interconectării tuturor popoarelor și a mediilor lor.

Aceasta este prima temă a Agendei globale 2020-2030 pentru asistență socială și dezvoltare socială.

Ajunse la cea de-a XIII- a ediție, manifestările din acest an de la  Botoșani sunt organizate de structura teritorială a Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România.

Acestea vor avea loc vineri, 26 martie, începând cu ora  11.30, la Memorialul Ipotești, unde va fi organizat un atelier de lucru, urmând ca cea de-a doua parte a evenimentului să aibă loc la Lacul cu nuferi din comuna Mihai Eminescu.

În deschiderea evenimentului va concerta botoșăneanca Raluca Ursu, câștigătoare a numeroase trofee și competiții internaționale.

 

Spune-ne opinia ta