Sursa principală de infectare cu Covid-19 în Todireni, unde incidența depășește 5 la mie, este o petrecere de botez

Principala cale de contaminare cu virusul Covid-19 a mai multor persoane din comuna Todireni, acolo unde rata de infectare a depășit 5 cazuri la mia de locuitori, ar fi constituită de o petrecere de botez, a afirmat marți, într-o conferință de presă, coordonatorul Direcției de Sănătate Publică (DSP), medicul Monica Adăscăliței.

Potrivit acesteia, evenimentul a fost raportat în timpul derulării anchetelor epidemiologice, fiind înregistrat un focar familial extins. Autoritățile locale și cele județene monitorizează zona, care ar putea fi carantinată, dacă numărul îmbolnăvirilor confirmate continuă să crească.

„Localitatea este supravegheată de către DSP. Am făcut ieri scorul la nivelul acestei localități. După cum știți, pentru ca o localitate să fie carantinată, ar trebui să aibă peste 65 de puncte, din care 60 de puncte să intre în criteriile majore. După calculul de ieri, acest scor are 56 de puncte, deci nu se impune carantinarea. Este sub supravegherea autorităților locale, monitorizăm atent și vom vedea în zilele următoare care este trendul”, a declarat Adăscăliței.

Luni, rata de infectare cu SARS-CoV-2 în Todireni a ajuns la 5,06 permile, potrivit datelor transmise de DSP. Mai exact, în ultimele 14 zile, au fost confirmate pozitiv 18 persoane.

De altfel, Todireni este singura unitate administrativ-teritorială din judeţul Botoşani în care incidenţa depăşea, luni, 3 cazuri la mia de locuitori.

 

Spune-ne opinia ta