Zeci de elevi și profesori ai unui renumit colegiu din Botoșani, mobilizați pentru copiii sărmani ai județului (fotogalerie)

Spiridușii Moșului vor poposi, și anul acesta, în casele a sute de copii sărmani ai județului Botoșani, proveniți din familii vulnerabile, pentru care magia Crăciunului este străină.

Zeci de elevi și profesori ai unui renumit colegiu din Botoșani, mobilizați pentru copiii sărmani ai județului (fotogalerie)

Devenit deja o tradiție, proiectul educațional județean „Voluntarii lui Moș Crăciun” împlinește, de aproximativ 10 ani, dorințele copiilor nevoiași, aflați sub monitorizarea Serviciului de Intervenție Specializată pentru Copil și Familie din cadrul  Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C) Botoșani.

Realizarea proiectului a fost posibilă datorită colaborării dintre Colegiul Național „Mihai Eminescu”, D.G.A.S.P.C Botoșani și Asociația „Tempustin”. Încă de la sfârșitul lunii noiembrie, numeroși elevi și profesori ai Colegiului Național sau membri ai asociației au donat sute  de pachete care conțin haine și jucării, rechizite sau alimente care au ajuns deja în casele copiilor  din municipiu dar și din majoritatea comunelor județului nostru.

Sărbătorile înseamnă magie, bucurie, empatie, omenie, iar elevii noștri, împreună cu părinții și profesorii lor, au arătat, din nou,  că bucuria sărbătorilor este mai mare dacă îi facem și pe cei de lângă noi fericiți. Doresc să le mulțumesc tuturor celor care s-au transformat și anul acesta în spiridușii lui Moș Crăciun și au făcut să vibreze de bucurie sufletele celor au deschis cu emoție pachetele pregătite cu grijă și mult drag. Le mulțumesc pentru lecția de generozitate pe care ne-o oferă de aproape zece ani, exersând empatia și bunătatea față de semenii lor”, a  declarat prof. Loredana Botezatu, președintele Asociației „Tempustin”.

Pregătite cu mult drag, pachetele au fost colectate la sediul Serviciului de Intervenție Specializată pentru Copil și Familie (SISCF) Botoșani și preluate mai apoi de către reprezentanții primăriilor din județ.

În acest proiect de suflet, lucrăm în echipa interdisciplinară și interinstituțională pentru a ajunge toate darurile, în timp util, la toți copiii. Voluntarii lui Moș Crăciun sunt ajutați de către spiridușii D.G.A.S.P.C, întreaga echipa a Serviciului  de Intervenție Specializată pentru Copil și Familie formată din asistenți sociali și psihologi, sprijiniți la rândul lor de către primarii și asistenții sociali din comunele județului Botoșani. Putem spune că suntem o adevărată rețea interconectată inimă la inimă care lucrează în acest minunat laborator al dăruinței”, a declarat Felicia Mihai, șefa Serviciului de Intervenție Specializată pentru Copil și Familie.




 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

astăzi, 20:14
23

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

astăzi, 19:23
50

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

astăzi, 18:43
58

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...