Zeci de comercianți stradali, care vindeau flori au fost amendați de polițiștii locali (fotogalerie)

Zeci de comercianți stradali, care vindeau flori au fost amendați de polițiștii locali (fotogalerie)

În perioada 21 – 23 februarie, polițiștii locali au sancționat contravențional cu amendă un număr de 61 de comercianți stradali, care vindeau flori.

Potrivit unei informări publicate pe site-ul Poliției Locale din Botoșani, misiunile au avut drept scop asigurarea unui climat civilizat, de ordine și respectarea prevederilor legale de către persoanele care comercializează mărțișoare, obiecte și flori de sezon.

„Au fost verificate respectarea amplasamentelor atribuite de către municipalitate comercianților de mărțișoare și produse similare de sezon în zonele de platou, cum ar fi Casa Cărții, strada Primăverii în intersecția cu George Enescu, strada Grivița, strada Bucovina, strada Primăverii și zona Stadion. Pe durata acțiunii au fost constatate și situații de nerespectarea prevederilor legale – comercializarea de flori de sezon, cum ar fi lalele, zambile, ghiocei, de către persoane care nu îndeplineau condițiile legale să efectueze acte de comerț și nici nu dețineau acord pentru ocuparea domeniului public”, a declarat Ioan Onuțu, directorul executiv al Poliției Locale.

Au fost aplicate un număr de 61 de sancțiuni contravenționale, unele cu amendă, în cuantum total de 5.700 de lei.

„Polițiștii locali vor continua acțiunile punctuale, urmărind respectarea prevederilor prevăzute în acordul de ocupare a domeniului public, întreținerea curățeniei în zona aferentă desfășurării activității, depozitarea produselor ce fac obiectul comercializării sau a ambalajelor de orice fel pe domeniul public”, a adăugat acesta.







 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1033

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9523

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1303

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...