Vouchere de 5000 de euro pentru aceste categorii de români. Ministrul Budăi a anunțat cine poate primi banii

Vouchere de 5000 de euro pentru aceste categorii de români. Ministrul Budăi a anunțat cine poate primi banii

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a dezvăluit un nou ajutor de stat pentru români. Este vorba de un vouchere în valoare de 5.000 de euro pentru o categorie socială.

Obiectivul principal al acestui nou ajutor este de a asigura accesul persoanelor cu dizabilități în medii fizice, informaționale și de comunicare în mod egal, cu scopul de a le mări șansele de a se integra pe piața muncii liberă. 

Vouchere de 5.000 de euro pentru două categorii sociale

Aceste vouchere sunt destinate persoanelor cu dizabilități aflate în șomaj sau inactive și vor fi acordate de către stat.

Ministrul Marius Budăi a subliniat că această sumă de 5.000 de euro nu este una „neglijabilă” și că va fi utilizată pentru achiziționarea de tehnologii asistive superioare, oferind astfel sprijin persoanelor cu dizabilități care doresc să se angajeze. 

„Îmi doresc ca MMSS și ANOFM să devină, tot mai mult, acel liant între mediul de afaceri și cei care sunt în căutarea unui loc de muncă și au nevoie de sprijin.

În acest sens, astăzi, s-a organizat, la nivel national, Bursa generală a locurilor de muncă. Persoanele cu dizabilități și economia socială au avut un loc aparte în cadrul acestui eveniment.

Dacă la alte evenimente de acest gen am fost prezent în alte zone ale țării, astăzi am ales să particip alături de colegii mei din județul Botoșani.

Peste 10.000 de persoane au fost selectate în vederea angajării, în urma Bursei generale a locurilor de muncă, care a avut loc în întreaga țară. La acțiune au luat parte peste 2.000 de agenți economici, care au oferit 33.399 de locuri de muncă și 25.000 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Printre județele în care au fost angajate cele mai multe persoane se numără Botoșani, Neamț, Constanța, Iași și Maramureș”, transmite ministrul Muncii într-o postare pe Facebook.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
830

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
386

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
107

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...