25.000 de euro - prețul pus pe viața unui băiețel de 6 anișori bolnav de cancer (fotogalerie)

25.000 de euro - prețul pus pe viața unui băiețel de 6 anișori bolnav de cancer (fotogalerie)

La 6 anișori, Emanuel a fost pus în fața unei oștiri și trimis în luptă. Nu are mantie strălucitoare, nici coif ori sabie. Nu, nu e vorba despre o piesă de teatru pusă în scenă ad-hoc pe terenul de joacă din parc, ci despre o luptă reală și extrem de dramatică pentru supraviețuire.

La 6 anișori, Emanuel înfruntă dureri chinuitoare, dar nu se dă bătut. Trupul lui firav dă semne de epuizare după sesiuni interminabile de chimioterapie, dar când te afli în fruntea unei oștiri nu capitulezi niciodată, chiar dacă rivalul tău dispune de o armată întreagă de celule canceroase.

Lupta lui Emanuel pentru supraviețuire a început în toamna anului trecut.

,,De mai bine de jumătate de an trăim un calvar. Suntem distruși de suferință! Nu pot să exprim în cuvinte ce e în sufletul meu de mamă, mai ales când îl văd cât suferă după ședințele de chimioterapie. Emanuel era un copil vesel, plin de viață, jucăuș, îi plăcea să iasă des la plimbare în parc. Când îl văd țintuit pe un pat de spital, mi se rupe inima”, a mărturisit Valentina Farcaș, mama lui Emanuel.

La 6 anișori, Emanuel suferă de osteosarcom, o formă agresivă de cancer. În acest moment, băiețelul este internat împreună cu mama lui într-o clinică din Turcia.

,,Totul a început cu o durere de genunchi, dar ce a urmat a fost îngrozitor. O săptămână mai târziu, copilul meu nu mai putea să pună piciorul în pământ. Nici noi n-am mai simțit pământul sub picioare când am aflat rezultatul biopsiei. Am înghețat pur și simplu. Ți se blochează efectiv mintea și nu vrei să accepți ce ți se întâmplă. Nu a fost însă vreme de prea multe gânduri pentru că a trebuit să începem urgent ședințele de chimioterapie. După primele tratamente, medicii i-au dat puține șanse pentru picioruș și pentru viața lui. Așa am ajuns să căutăm sprijin în străinătate și am găsit o clinică specializată în rezolvarea problemelor de sănătate cu care se confruntă Emanuel”, a mărturisit mama băiețelului de numai 6 anișori.

După două ședințe de chimioterapie, medicii din Turcia au decis să îi secționeze 18 cm din femur, astfel încât viața micuțului să nu fie pusă în pericol. Intervenția chirurgicală a reușit, dar Emanuel nu a scăpat de chinul curelor cu citostatice.

,,Mulțumim Domnului, Emanuel a reușit cu multă suferință și greutăți să treacă cu bine peste operație și peste nouă sesiuni de chimioterapie. Medicii ne-au spus că momentan nu au mai fost detectate celule canceroase în corp, însă trebuie să continuăm tratamentul agresiv ca să evităm o recidivă a bolii. E o luptă continuă cu un inamic invizibil”, a adăugat Laurențiu Farcaș tatăl băiețelului.

Ca să mai poată merge vreodată, Emanuel are nevoie de o a doua operație, pentru reconstrucția osului secționat. Intervenția costă însă 25.000€, bani de care familia Farcaș nu dispune și nici nu ar putea să facă rost. Valentina este nevoită să stea non-stop cu băiețelul la tratament, iar Laurențiu lucrează zi-lumină pe un salariu de 2.000 de lei.

,,Cancerul netratat la timp nu iartă pe nimeni, iar osteosarcomul este o formă agresivă a acestei maladii. Ședințele de chimioterapie sunt vitale pentru eradicarea bolii, iar operația de reconstrucție a osului este singura variantă ca Emanuel să nu ajungă într-un scaun cu rotile. Să-i oferim împreună șansa la o copilărie normală, cu mers pe bicicletă, partide de fotbal și plimbări în parc! Orice donație făcută în conturile Asociației Salvează o inimă îl poate salva. Fii alături de acest suflet nevinovat!”, a transmis Vlad Plăcintă, președintele Asociației Salvează o inimă.

Cei care doresc să ajute în vreun fel, dar nu au posibilități financiare pot alege să își doneze ziua de naștere, iar un copil va mulțumi cu o rugăciune. https://salveazaoinima.ro/fundraising

Pentru donații din partea companiilor accesați: https://salveazaoinima.ro/emanuel-farcas/

Denumire entitate: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”

Cod de înregistrare fiscală: 31015982

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001

Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

Cod SWIFT: BTRLRO22

Cod BIC: BTRL

Banca Transilvania Botoșani

La transferul bancar trebuie specificat, la detaliile plății, numele Emanuel Farcaș.
 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Cupă de curling la Botoșani! Se întrec echipe formate din profesori din șase județe (foto, video)

Vineri, 8 Decembrie 2023
410

Profesori din Botoșani și din alte cinci județe s-au reunit, vineri, la Cornișa Aqua Park&Sports în cadrul unei competiții sportive inedite.Este vorba despre prima ediție a „...

„Vine Crăciunul cel sfânt”, seară de colinde cu emoție și magie la Botoșani. „Mi-am făcut curaj...” (foto, video)

Vineri, 8 Decembrie 2023
1843

La o zi după ce a venit Moș Nicolae cu daruri în ghetuțele copiilor, botoșănenii și nu doar au avut parte de o seară magică, în spiritul sărbătorilor de iarnă. Iustina Irimia Ce...

Cazuri de rujeolă la Botoșani, patru copii de până la 4 ani au ajuns la spital (video)

Joi, 7 Decembrie 2023
399

Medicul Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani, a precizat într-o conferință de presă că s-au înregistrat și la Botoșani cazuri d...