Vlad Plăcintă, premiat la Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială

Vlad Plăcintă, premiat la Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială

Vlad Plăcintă, președintele Asociației „Salvează o Inimă” a participat, marți, 15 martie, la ediția a VIII-a a Galei Naționale a Excelenței în Asistență Socială, fiind nominalizat spre premiere de către membrii Structurii din Botoșani a Colegiului Național al Asistenților Sociali din România (CNASR).

Evenimentul a fost prezentat de către Andreea Marin, iar la final publicul a fost încântat de vocea cântăreței Andra Măruță.

Cu o vastă experiență de aproximativ 10 ani, prin proiectele întreprinse prin intermediul Asociației „Salvează o inimă”, Vlad Dumitru Plăcintă a reușit să adune bani de care copiii, femeile și bătrânii au beneficiat. Toate campaniile inițiate de către acesta au avut drept scop strângere de fonduri, pentru a-i putea ajuta pe oamenii încercați de viață, care se confruntă cu grave afecțiuni medicale.

„Ziua de 15 martie va rămâne pentru mine o zi pe care nu o voi uita prea curând, am avut onoarea să particip la Gala Națională a Excelenței în asistență socială ediția a-VIII-a. Fiind nominalizat de către structura teritorială a asistenților sociali din Botoșani la categoria personalități care s-au remarcat în susținerea profesiei de asistent social în perioada 2020 - 2021. Fiind și premiat la nivel național de către Colegiul Național al asistenților sociali din România. Bucuria a fost mai mare pentru că am întâlnit Oameni pentru oameni dedicați cu timp și fără timp persoanelor vulnerabile din comunitatea pe care o reprezintă și oamenilor din afara țării care au nevoie de sprijinul lor. La prezentarea fiecărui câștigător mi-a săltat inima de bucurie să văd ce oameni frumoși avem în țara noastră pe care pe mulți dintre ei nu ii cunoaște nimeni, mulți dintre acești oameni lucrează pentru aproapele în tăcere cu toată dragostea și responsabilitatea ca persoanele care apelează la ei să beneficieze de sprijinul lor pentru a trece cu bine obstacolul care le stă înainte. Mulțumesc frumos pentru încrederea acordată Structurii teritoriale Botoșani a Colegiului Național al asistenților sociali din România”, a declarat Vlad Plăcintă.

Pentru toată munca pe care acesta a depus-o în toți acești ani, în special de la venirea pandemiei, când a reușit să strângă bani și să achiziționeze aparate medicale de mare folosință unităților sanitare din județul Botoșani, Structura din Botoșani a Colegiului Național al Asistenților Sociali din România a hotărât să îl nominalizeze pentru Gala Națională a Excelenței.

Organizatorii evenimentului au declarat că ediția din acest an a adus în lumina reflectoarelor asistenții sociali și personalitățile care s-au remarcat prin devotamentul față de profesie, precum și prin munca cu comunitățile și beneficiarii în perioada pandemică 2020 - 2021.

„Pandemia de coronavirus a fost pentru asistenții sociali o perioadă plină de provocări. În această perioadă au fost foarte multe exemple din munca asistenților sociali care au demonstrat cât de importantă este această profesie. Oricât de dificile au fost circumstanțele, asistenții sociali au asigurat beneficiarilor lor servicii profesionale în situații deosebite. Asistenții sociali au arătat mai mult ca niciodată că sunt rezilienți și dedicați muncii lor. Pentru aceste fapte asistenții sociali merită toată recunoștința umană dar mai ales profesională”, au adăugat aceștia.

Colegiul Național al Asistenților Sociali reprezintă interesele profesiei de asistent social și acționează prin toate mijloacele conferite de lege pentru dezvoltarea acesteia și pentru ridicarea prestigiului ei in cadrul vieții sociale.

Alături de Vlad Plăcintă la eveniment au fost prezenți și Marius-Constantin Budăi, ministrul muncii și solidarității sociale și președintele Filialei din Botoșani a Asociației Naționale a Surzilor din România (ANSR).

„Mă bucur că am putut fi alături de colegii mei la cea de-a opta ediție a Galei Naționale a Excelenței în Asistență Socială, mai ales că provin din sistem, am lucrat la DGASPC Botoșani, unde practic m-am format profesional, completând-mi experiența la AJPIS Botoșani și CJP Botoșani. Îi felicit pentru implicarea pe care au acordat-o în pandemie si îi felicit și le mulțumesc anticipat și pentru efortul pe care îl vor depune în criza care se suprapune, a refugiaților ucraineni. Împreună suntem mai puternici”, a declarat Marius Budăi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Unicul centru de servicii gratuite de recuperare neuromotorie din județul Botoșani intră în reabilitare! (foto, video)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
267

Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de tip Ambulatoriu pentru persoanele cu dizabilități din județul Botoșani intră într-un proces de reabilitare și modernizare, după ani buni ...

Ocrotitorul municipiului Botoșani cinstit în prezența a sute de oameni și a unui sobor de preoți în frunte cu ÎPS Teofan! (foto, video)

Marţi, 23 Aprilie 2024
698

Sute de botoșăneni au participat, marți dimineață, la slujba închinată ocrotitorului municipiului reședință de județ. De la ora 09:00 a avut loc primirea Înaltpreasfințitul Teof...

Activistul civic Bogdan Cărăușu a intrat oficial în cursa electorală. „Am înțeles că eu făceam de fapt politică” (foto, video)

Duminică, 21 Aprilie 2024
639

Duminică după-amiază, Bogdan Cărăușu și-a anunțat, oficial, candidatura pentru Consiliul Local al Primăriei municipiului Botoșani, în mod independent.Bogdan Cărăușu activează &...