Viața Danielei în orașul în care autoritățile nu o văd, în cămăruța în care se intră prin fereastră! (Foto)

Este greu de crezut că drama Danielei se petrece într-un oraș reședință de județ, într-o cămăruță de bloc fără căldură, apă, curent electric.

Viața Danielei în orașul în care autoritățile nu o văd, în cămăruța în care se intră prin fereastră! (Foto)

Daniela are 43 de ani și se luptă cu o diapareză, boală care a țintuit-o la pat de ceva timp. Astăzi, ea trăiește în condiții inumane, fără căldură, curent electric, apă curentă sau toaletă.

Despre situația dramatică a femeii a vorbit preoteasa Anamaria Macuc, care a dezvăluit faptul că i s-a cerut ajutorul și astfel a ajuns în locuința Danielei.

”M-a contactat un cunoscut care m-a rugat, dacă pot, s-o ajut pe Daniela cu  o pilotă, o lenjerie de pat și alimente, iar după-amiază am mers să i le dăruiesc. Fiind puțin în grabă, urmând să ajung la niște azile de bătrâni, era cât pe ce să i le trimit prin cineva cu care m-am întâlnit la mașină, în fața blocului în care "locuiește", dar deodată m-am găndit să merg totuși s-o vizitez ca să-mi fac o idee despre situația ei reală și să știu cu ce o pot ajuta pe viitor”, a povestit Anamaria Macuc.

Imediat ce a trecut pragul încăperii în care stă Daniela, a ieșit la iveală gravitatea situației.Daniela locuiește de 3 ani de zile (de când i-a luat foc casa părintească) la parterul unui bloc din Botoșani, într-o "cămăruță" în care se intră printr-o fereastră, direct de afară. Fiind foarte bolnavă, stă la pat (de fapt pe-o "saltea" pusă jos), în frig și în întuneric.

”Mi-a zis că nu-și poate mișca picioarele, iar mâinile și le poate mișca din ce în ce mai puțin... Nu cunosc prea multe detalii despre ea, pentru că am reușit să vorbim doar câteva minute. Am stat afară și am discutat cu Daniela ținând geamul deschis (care se afla la nici jumătate de metru de dânsa), iar afară era foarte frig și pătrundea foarte rapid în cămprușa ei și n-am vrut să țin mult timp geamul deschis ca să nu-i fie și mai frig, din cauza mea. M-a invitat să intru înăuntru să vorbim, dar sincer, n-am observat să am măcar 20 de cm unde să pășesc fără să ajung cu piciorul pe salteaua ei și era și întuneric beznă, chiar dacă afară mai era cât de cât lumină...”, a povestit Anamaria Macuc.

Daniela are nevoie, în primul rând, de o altă locuință racordată la rețeaua de căldură, apă, electricitate.

Dar, urgent, ea are nevoie de un pat bun, un dulăpior, o butelie, plapume, saci de dormit, haine groase, medicamente, alimente, produse de igienă, lampă sau felinar cu baterii, acces la o mașină de spălat.

Daniela locuiește în spatele Școlii nr. 7 din municipiul Botoșani. Umărul de telefon: +40746675874


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mircea Oprea: Cauze nobile servite prost

Marţi, 27 Februarie 2024
47

Proiectul ”Eminescu - o cultură, o rută”, împărțit cu orașul Bălți, ar fi avut menirea dezvoltării ”structurii turistice cu un nou traseu turistic cultural transfrontal...

Autoritățile locale din Coșula, evaluate în privința modului de gestionare a unei situații de urgență

Marţi, 27 Februarie 2024
62

Un nou exercițiu de verificare a modului de gestionare a unei situații de urgență de către autoritățile locale, până la sosirea pompierilor militari, s-a desfășurat, astăzi, la Coșul...

Botoșaniul are mai mulți șomeri decât luna trecută: aproape 1000 de botoșăneni de peste 55 de ani nu au un loc de muncă!

Marţi, 27 Februarie 2024
64

 La sfârșitul lunii ianuarie 2024, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani erau înregistrați 3.792 șomeri( din care 1.799 femei), r...