Val de sesizări către Poliția Locală. Un bărbat a fost amendat pentru că pășuna oile la „Cornișa”

Val de sesizări către Poliția Locală. Un bărbat a fost amendat pentru că pășuna oile la „Cornișa”

În data de 13 martie 2023, în conformitate cu atribuțiile reglementate de Legea nr. 155/2010, polițiștii locali au patrulat pe raza municipiului Botoșani și au întreprins activități în domeniile:

- Asigurarea ordinii și siguranței publice;

- Fluidizarea traficului rutier și pietonal;

- Respectarea nomelor de protecția mediului.

Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-a aplicat un număr de 3 sancțiuni contravenționale potrivit prevederilor Legii nr. 61/1991, iar faptele constatate și sancționate au fost pentru tulburarea liniștii publice și apelarea la mila trecătorilor.

Astfel, în jurul orei 10:00, o patrulă a intervenit în zona str. Calea Națională nr.101, unde a fost identificată numita D.D., domiciliată în municipiul Iași, care tulbura ordinea și liniștea publică, prin adresarea de cuvinte și expresii jignitoare la adresa trecătorilor, provocând indignarea acestora.

Având în vedere aspectele constatate, polițiștii locali, au sancționat-o contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.61/1991(r), cu amendă în cuantum de 400 lei și au îndepărta-o din zonă.

Pe timpul patrulării, în parcul Curcubeului, în jurul orei 11.00, pe o bancă a fost văzut un tânăr care consuma băuturi alcoolice dintr-un pet. Ca urmare a verificărilor, s-a constatat că numitul V.C.R. în vârstă de 21 de ani, consuma băuturi alcoolice pe domeniul public, în parcul destinat promenadei cetățenilor, motiv pentru care a fost dispusă sancționarea contravențională potrivit Legii nr. 61/1991.

Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.

De asemenea, s-a acționat în vederea identificării conducătorilor auto care ocupau locurilor de parcare în parcările special amenajate cu parcometru, fără a face dovada achitării taxei de parcare, fiind dispusă măsura blocării unui număr de 10 autoturisme și aplicate 13 sancțiuni contravenționale, cu amendă în cuantum total de 2.100 lei, potrivit H.C.L. nr. 292/2017.

S-a intervenit la un număr de 15 sesizări înregistrate prin ofițerul de serviciu, cu privire la ocuparea locurilor de parcare concesionate, blocarea căii de acces sau parcarea în stațiile T.P.L. sau TAXI, staționarea neregulamentară, fiind aplicat un număr de 12 sancțiuni cu amendă în cuantum total 1700 lei potrivit O.U.G. nr. 195/2002.

Pentru identificarea persoanelor care aruncă deșeuri în mod necontrolat pe domeniul public, dar și în zonele limitrofe orașului – zona Parc Agrement Cornișa, zona Pășunea Pușkin, polițișții locali din cadrul Serviciului Protecția mediului au desfășurat activități de verificare și monitorizare, aplicând 2 sancțiuni contravenționale cu amendă în cuantum total de 1600 lei potrivit H.C.L. nr. 355/2011 și H.C.L. nr. 130/2020.

La sesizarea cetățenilor, s-a intervenit pe str. Săvenilor, unde a fost identificat numitul L.I., care a aruncat pe domeniul public, lângă un coș stradal, un sac voluminos cu deșeuri rezultate din gospodărie (gunoi de grajd). Având în vedere cele constatate, polițiștii locali au dispus sancționarea contravențională cu amendă în cuantum de 800 lei, totodată i s-a pus în vedere să ridice deșeurile abandonate.

În aceeași zi, potrivit prevederilor H.C.L. nr. 355/2011, a fost dispusă sancționarea contravențională a numitului B.V.R., în vârstă de 55 de ani, cu amendă în cuantum de 800 lei, deoarece pășuna o turmă de oi, pe terenul din zona Parcului de Agrement Cornișa.

(Comunicat de Poliție Locală)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițistul din Botoșani căruia pasiunea pentru muzică i-a adus două trofee

astăzi, 13:16
154

Un polițist de frontieră din Dorohoi s-a făcut remarcat prin pasiunea pentru muzică, o chemare care i-a adus deja două premii importante.Daniel Vitcu lucrează la Sectorul Poliției de Fronti...

Povestea incredibilă a umoristului din Botoșani care a scris povestea Zarazei și versuri pentru Constantin Tănase

astăzi, 11:33
135

Isac Lazarovici, un botoșănean de origine evreiască, cunoscut sub pseudonimul de Ion Pribeagu, a fost unul dintre cei mai mari umoriști români ai tuturor timpurilor. Deși puțin cunoscut pu...

O femeie din Botoșani a sărit de la etajul unu, apoi s-a răsturnat cu mașina

astăzi, 11:26
579

O aventură care se putea termina tragic s-a întâmplat, în noaptea de joi spre vineri, în Dorohoi.Din primele cercetări, se pare că o femeie în vârs...