Peste 4000 de anchete sociale făcute de funcționarii de la DAS

Peste 4000 de anchete sociale făcute de funcționarii de la DAS

Funcționarii Serviciului Protecția Copilului și Intervenție în Situații de Urgență din cadrul Direcției de Asistență Socială Botoșani au realizat anul trecut un număr impresionant de anchete sociale. Dintre cele 4.187 de anchete sociale, cele mai multe, respectiv 1.212, au fost necesare la Comisia de expertiză medicală a persoanelor adulte cu handicap.

La acestea se adaugă, printre altele, 1.011 de anchete sociale pentru comisia de evaluare a copilului cu handicap (obțineri certificat și reînnoiri); 258 de anchete sociale în vederea instituirii/menținerii/revocării măsurii de plasament la asistent maternal profesionist; 206 de anchete sociale pentru instituirea/menținerea/revocarea măsurii de plasament rezidențial; 189 de anchete sociale pentru obţinerea şi reînnoirea certificatului de orientare şcolară și profesională; 198 de anchete sociale vizând instituirea/menținerea/revocarea măsurii de plasament familial; 154  de anchete sociale solicitate de  Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului pentru copii aflaţi în dificultate; 89 de anchete sociale pentru internarea în unităţi de asistenţă medico-socială şi reevaluări ale persoanelor vârstnice și adulte cu dizabilități etc.

În atenția funcționarilor acestui serviciu au fost și copiii aflați în diferite situații de risc.  

„Colegii noștri au monitorizat și analizat situația copiilor aflați în dificultate și modul în care se respectă drepturile acestora și au derulat activități de prevenire a separării copiilor de familiile lor. Totodată, ei au identificat și evaluat situațiile care au impus acordarea de servicii și/sau beneficii pentru prevenirea separării copiilor de familiile lor și au asigurat consilierea şi informarea familiilor cu copii în întreţinere asupra drepturilor şi obligaţiilor acestora, drepturilor copilului şi serviciilor disponibile pe plan local”, a declarat viceprimarul Liviu Toma.

Potrivit edilului, funcționarii Serviciului Protecției Copilului și Intervenție în Situații de Urgență au monitorizat aplicarea măsurilor de prevenire şi combatere a violenţei domestice, precum şi a comportamentului delincvent și au vizitat periodic la domiciliu familiile şi copiii care beneficiază de servicii/ beneficii sociale, precum şi familiile care au în îngrijire copii cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate.

S-au aflat în atenția funcționarilor serviciului copiii în risc de abandon școlar precum și familiile acestora, dar și copiii care au beneficiat de o măsură de protecție socială și au fost reintegrați în familii.

„Direcția de Asistență Socială a colaborat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și alte instituții și a urmărit punerea în aplicare a hotărârilor Comisiei pentru protecția copilului precum și a instanței de tutelă referitoare la situația copiilor din municipiu. Activitatea direcției a mai inclus monitorizarea persoanelor vârstnice aflate în situație de risc și asigurarea de servicii și beneficii sociale în vederea prevenirii excluziunii sociale”, a mai precizat viceprimarul Liviu Toma.

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr din Dorohoi, reținut de polițiști după ce l-a lovit grav pe un bărbat de 72 de ani!

Marţi, 18 Iunie 2024
111

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi – Biroul de Investigații Criminale au emis vineri, 14 iunie 2024, ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de...

Ministrul Sănătăţii recomandă asistenţilor medicali şi medicilor frecventarea cursurilor de comunicare

Marţi, 18 Iunie 2024
105

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila consideră că asistenţii medicali şi chiar medicii ar putea să urmeze cursuri de comunicare necesare în interacţiunea cu pacienţii şi aparţinăto...

Anchetă într-o comună din Botoșani după moartea în condiții suspecte a unui copil de 7 ani!

Marţi, 18 Iunie 2024
923

Odată ajuns acasă, după câteva ore, copilul a avut o serie de convulsii și a murit. Polițiștii au deschis un dosar penal in rem, pentru ucidere din culpă, și așteaptă rezultatele necro...