Val de controale în județ. Au fost vizate abaterile rutiere, evaziunea fiscală și faptele antisociale (video)

Val de controale în județ. Au fost vizate abaterile rutiere, evaziunea fiscală și faptele antisociale (video)

Polițiștii botoșăneni au organizat, joi, o serie de acțiuni pe pentru combaterea faptelor antisociale, evaziunii fiscale și abaterilor în regim rutier, în urma cărora au fost aplicate amenzi în valoare de peste 78.000 de lei, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), Delia Nenișcu.

Potrivit sursei citate, polițiștii au verificat modul de respectare a măsurilor de arest la domiciliu și control judiciar de către persoanele față de care au fost dispuse. Astfel, au fost intensificate activităților investigativ-operative față de suspecți, atât individual, cât și în cadrul grupărilor infracționale aflate în monitorizarea Serviciului de Investigații Criminale.

Pe linia criminalității economice s-a verificat respectarea prevederilor OUG 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. Controalele au avut loc în orașul Bucecea și comunele Vîrfu Cîmpului, Cândești, Mihăileni, Dersca, Lozna și Șendriceni.

Polițiștii rutieri au organizat o acțiune în municipiul Botoșani, centrată pe conduita pietonilor și legalitatea operatorilor autorizați să efectueze transport în regim TAXI, în vreme ce polițiștii de ordine publică au vizat piețele și zonele din proximitatea acestora.

„În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate aproximativ 100 de persoane,  controlate 64 de autovehicule și 33 de unități economice. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 78.000 de lei. De asemenea, au fost confiscați aproximativ 5.000 de lei, reprezentând sume de bani neînregistrate/nefiscalizate în aparatele de marcat electronice fiscale”, a precizat Nenișcu.

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Tabără de pictură de icoane pe lemn destinată copiilor, organizată în perioada 11-15 iulie

Luni, 4 Iulie 2022
79

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Botoşani va organiza, în perioada 11-15 iulie, o tabără de pictură de icoane pe lemn destinată copiilor ...

Aparatură medicală de aproape 900.000 de euro donată de „Salvați Copiii” către Maternitatea din Botoșani

Luni, 4 Iulie 2022
82

Organizația Salvați Copiii România dotează Secția de neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani cu aparatură medicală în valoare totală de 894.300 lei, con...

Demersuri pentru redeschiderea Vămii Racovăț și transformarea tronsonului de legătură în drum național (fotogalerie)

Luni, 4 Iulie 2022
237

Autoritățile județene din Botoşani și Suceava, autorități locale din regiunea ucraineană Cernăuți, reprezentanți ai guvernelor de la București și Kiev și ai structurilor vamale din cele ...