Una dintre victimele accidentului de la Talpa, transferată de urgență la Iași, în comă profundă și intubată

Una dintre victimele accidentului de la Talpa, transferată de urgență la Iași, în comă profundă și intubată

Una dintre victimele accidentului produs duminică, 5 ianuarie a.c., pe DN 29D, în apropiere de localitatea Silișcani, zona Talpa, a fost trimisă de urgență la Clinica de Neurochirurgie din Iași, în stare critică.

Femeia se afla, în momentul producerii accidentului, pe bancheta din spate a autoturismului Opel implicat. Aceasta fusese luată la ocazie, având ca destinație municipiul Botoșani. Imediat după coliziunea frontală cu microbuzul, mașina a fost cuprinsă de flăcări. Conducătorul auto, în vârstă de 54 de ani, vinovat de rănirea a 11 persoane, precum și doi pasageri, între care și un copil de 12 ani, au reușit să părăsească autoturismul până la sosirea forțelor de intervenție, ajutați de către martori. Femeia, în schimb, a leșinat și a rămas încarcerată.

Un pompier aflat în timpul liber a intervenit pentru salvarea femeii.

"Am coborât să văd dacă victimele au nevoie de ajutor. Partea din față a autoturismului era cuprinsa de flăcări. Am folosit trei stingătoare și o sticlă cu apă, dar nu am reușit să sting incendiul. Am observat o femeie în autoturismul cuprins de flăcări. Era inconștientă. Am ajuns cu greu în interior și, ajutat de alți participanți la trafic, am reușit să o scot din mașină", relatează subofițerul Cătălin Grindei, plutonier major al ISU Botoșani.

La spital, cadrele medicale au decis transferul de urgență spre o clinică de specialitate din Iași, în seara aceleiași zile, după ce investigațiile RMN au arătat că femeia suferea hemoragii cerebrale, cauzate de grave traumatisme craniene.

Aceasta a fost transferată cu ambulanța, intubată, în stare de comă profundă.

Amintim că alte zece persoane, un copil de 12 ani și nouă adulți cu vârste între 21 și 54 de ani, au ajuns la spital în stare gravă, după ce șoferul autoturismului a ignorat semnificația indicatorului de „Stop” și a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală cu un microbuz. A fost activat Planul Roșu de Intervenție la nivel de județ, evenimentul reprezentând cel mai grav accident produs în ultimii ani în Botoșani.