Video: Grav accident în zona Talpa, soldat cu 11 victime. Un autoturism a fost cuprins de flăcări, după impactul frontal cu un microbuz. Update: s-a pus în aplicare Planul Roșu de Intervenție

Video: Grav accident în zona Talpa, soldat cu 11 victime. Un autoturism a fost cuprins de flăcări, după impactul frontal cu un microbuz. Update: s-a pus în aplicare Planul Roșu de Intervenție

Un accident rutier grav s-a petrecut, duminică, pe DN 29 D, în apropiere de localitatea Silișcani, în dreptul unei benzinării, în zona Talpa. Un autoturism și un microbuz s-au ciocnit frontal, iar, în urma impactului, primul dintre acestea a fost cuprins de flăcări. S-a pus în aplicare Planul Roșu de Intervenție.

S-a întâmplat în jurul orei 15:00. Un conducător auto în vârstă de 54 de ani se deplasa, la volanul unui Opel, dinspre localitatea Blândești înspre municipiul Botoșani, însă nu a respectat indicatorul de „Stop” și a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu un microbuz plin cu pasageri. Impactul a fost unul atât de violent, încât autoturismul a luat foc. Șoferul și alte două persoane, printre care un copil, eu reușit să iasă singuri din mașină, însă pe bancheta din spate a rămas încarcerată o femeie, potrivit primelor informații.

La fața locului au fost direcționate echipaje de pompieri ai Detașamentului din Botoșani, cu două autospeciale cu apă și spumă, două ambulanțe SMURD, o autospecială de descarcerare și una pentru transport victime multiple, șase echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță și două echipaje de poliție.

Accidentul este soldat cu 11 victime, fiind implicate 13 persoane. La ora scrierii prezentei, flăcările care au cuprins Opelul sunt lichidate. Autoturismul este avariat în totalitate.

Polițiștii au declanșat o anchetă, pentru stabilirea cu exactitate a circumstențelor producerii evenimentului, traficul fiind blocat.

Update: În microbuz se aflau nouă persoane, iar în autoturism alte patru. La sosirea forțelor de intervenție la fața locului, o femeie din  autoturism era încarcerată, inconștientă. Aceasta a fost ulterior descarcerată, fiindu-i aplicate manevre de resuscitare, apoi a fost transportată la spital.

Alte 10 persoane, printre care și un copil în vârstă de 12 ani, au fost preluate și transportate la spital, potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență.

„Imediat după momentul impactului, autoturismul a luat foc. Cei trei pasageri au reușit sa iasa  din masina. In interior, pe bancheta din spate a rămas o femeie inconstienta. Un pompier aflat în timpul liber, plt. Maj. Cătălin Grindiei, a încercat sa stingă incendiul, nu a reușit, dar ajutat de alți participanți la trafic a reușit sa scoată victima inconștientă din autoturism”, a precizat Dorina Lupu, purtător de cuvânt al ISU Botoșani.

Update: Una dintre victime a fost transportată în comă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean. Celelalte zece persoane rănite, cu vârste cuprinse între 12 și 54 de ani, sunt conștiente, dar în stare gravă, prezentând multiple traumatisme și fracturi.

Update: În jurul orei 16:40, traficul a fost deblocat. Cei doi conducători auto au fost testați alcoolscopic, rezultatele fiind negative. Pe numele conducătorului auto de 54 de ani, vinovat de producerea accidentului, s-a deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.