Un ucrainean a dat 100 de dolari pe un permis de conducere fals, pentru a obține un loc de muncă în UE

Un ucrainean a dat 100 de dolari pe un permis de conducere fals, pentru a obține un loc de muncă în UE

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit asupra unui cetăţean ucrainean, un permis de conducere cu însemnele autorităților din Ucraina, care s-a dovedit a fi un document fals, informează reprezentanții S.T.P.F. Botoșani.

Tânărul, în vârstă de 21 de ani, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca în cursul zilei de duminică, în jurul orei 16:30, pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, fiind pasager într-un autocar ce efectua o cursă regulată pe ruta Republica Moldova - Cehia.

La controlul de frontieră, asupra bărbatului în vârstă de 21 de ani, printre documentele de călătorie a fost identificat şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Ucraina, emis în luna februarie a anului curent, cu datele de identificare şi fotografia proprie.

„Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că documentul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals”, a precizat într-un comunicat de presă Minodora Răcnea, purtător de cuvânt S.T.P.F. Botoșani.

Bărbatul a declarat polițiștilor de frontieră că a obţinut documentul contra sumei de 100 de dolari, de la un cetăţean moldovean, căruia i-a plătit această sumă pentru a obţine şi categoria E, pe lângă categoriile B şi C pe care le deţinea legal. Tânărul intenţiona să utilizeze permisul în vederea obţinerii unui loc de muncă în Uniunea Europeană.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la fals în înscrisuri oficiale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Pași importanți pentru realizarea Șoselei de Centură a Botoșaniului! (foto, video)

Vineri, 19 Aprilie 2024
460

Proiectul pentru realizarea Șoselei de Centură Ocolitoare a municipiului Botoșani a fost scos la licitație. Tronsonul de 10 kilometri va avea continuitate în Drumul Expres Botoșani – ...

Imagini din trecut îmbrăcate în idei de viitor în Muzeul Multimedia din Centrul Istoric al Botoșaniului! (foto, video)

Vineri, 19 Aprilie 2024
209

Muzeul Multimedia din Centrul Istoric al municipiului Botoșani este unic în județul Botoșani, dar mai ales în Regiunea Moldovei prin faptul că se află în subteranul unei clădir...

Cristina Lăcătușu, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru CJ Botoșani. „Noi avem o problemă...” (video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
760

Cristina Lăcătușu, membră și președinta formațiunii politice Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani la nivel de județ, care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-...