Un ucrainean a dat 100 de dolari pe un permis de conducere fals, pentru a obține un loc de muncă în UE

Un ucrainean a dat 100 de dolari pe un permis de conducere fals, pentru a obține un loc de muncă în UE

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit asupra unui cetăţean ucrainean, un permis de conducere cu însemnele autorităților din Ucraina, care s-a dovedit a fi un document fals, informează reprezentanții S.T.P.F. Botoșani.

Tânărul, în vârstă de 21 de ani, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca în cursul zilei de duminică, în jurul orei 16:30, pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, fiind pasager într-un autocar ce efectua o cursă regulată pe ruta Republica Moldova - Cehia.

La controlul de frontieră, asupra bărbatului în vârstă de 21 de ani, printre documentele de călătorie a fost identificat şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Ucraina, emis în luna februarie a anului curent, cu datele de identificare şi fotografia proprie.

„Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că documentul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals”, a precizat într-un comunicat de presă Minodora Răcnea, purtător de cuvânt S.T.P.F. Botoșani.

Bărbatul a declarat polițiștilor de frontieră că a obţinut documentul contra sumei de 100 de dolari, de la un cetăţean moldovean, căruia i-a plătit această sumă pentru a obţine şi categoria E, pe lângă categoriile B şi C pe care le deţinea legal. Tânărul intenţiona să utilizeze permisul în vederea obţinerii unui loc de muncă în Uniunea Europeană.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la fals în înscrisuri oficiale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Aeronava SMURD solicitată pentru a prelua un pacient în stare gravă

Duminică, 7 August 2022
1202

Elicopterul SMURD a fost solicitat să aterizeze la Botoșani, duminică după-amiază, pentru a prelua un pacient în stare gravă.Este vorba despre un tânăr, în vârstă d...

Școală modernă pentru elevii din Gorbănești. Unitatea de învățământ a fost reabilitată printr-un proiect european în valoare de peste un milion de lei (fotogalerie)

Duminică, 7 August 2022
491

Elevii din Gorbănești vor învăța, din toamnă, într-o școală modernă și vor putea face sport pe un teren sintetic, modernizat și cu nocturnă, în urma proiectului „Rea...

La plimbare cu un ATV neînmatriculat

Duminică, 7 August 2022
304

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi efectuează cercetări cu privire la un tânăr, cetăţean român, care a fost depistat conducând un A...