Un primar din Botoșani strânge donații pentru o familie nevoiașă și le justifică cu bonuri „pentru a nu fi acuzat că își face campanie”

Un primar din Botoșani strânge donații pentru o familie nevoiașă și le justifică cu bonuri „pentru a nu fi acuzat că își face campanie”


Este știut faptul că primarul comunei Cristești, Lucian Borfotină, se implică în strângerea de fonduri destinate familiilor nevoiașe din comuna pe care o administrează.

În urmă cu câteva zile, Lucian Borfotină a prezentat povestea unei familii din Cristești în care patru frați, printre care doi minori, au rămas orfani. După decesul tatălui, fata cea mare în vârstă de 27 de ani, și-a luat frații minori  în grija ei tocmai pentru a nu ajunge în plasament și pentru a-i ajuta să termine școala, cu toate că avea, la rândul ei, doi gemeni în vârstă de 8 ani. Cazul l-s sensibilizat și pe primarul comunei Cristești, Lucian Borfotină, care în câteva zile  a reușit să strângă din donații aproape 10.000 lei, bani necesari începerii construirii unei case noi, pentru a putea adăposti cele șapte suflete.

„Am demolat o parte din clădirea veche și am turnat deja temelie, iar astăzi am fost și am cumpărat materiale de construcție pentru căsuța ce o vom face. Am cheltuit pana acum 8.200 de lei pe materialele de construcție și v-am pus chitanțele în galerie foto. Ne dorim din suflet ca până la iarnă căsuța să fie gata, pentru ca cei patru minori și trei adulți să poată dormi linistiți în noua locuință. Vă vom ține la curent cu tot ce vom face!”, a relatat Lucian Borfotină.

Prin faptele sale, primarul comunei Cristești nu vrea să fie acuzat de o campanile electorală ascunsă, relatând că scopul principal este  de a ajuta această familie greu încercată.

„M-am gândit mult dacă să public sau nu povestea, pentru a nu fi acuzat că-mi fac campanie electorală, pentru că nu acesta este scopul acum. Poate dacă nu publicam, această familie nu putea fi ajutată și de alți botoșăneni”, a fost mesajul transmis de Lucian Borfotină.

Însă, pentru a continua lucrările de construcție a noii case, primarul are nevoie în continuare de ajutorul semenilor, iar donațiile se pot face în contul bancar deschis la UniCredit Bank, pe numele Musteață Claudea Ionela:

𝗥𝗢𝟳𝟳𝗕𝗔𝗖𝗫𝟬𝟬𝟬𝟬𝟬𝟬𝟮𝟬𝟮𝟰𝟰𝟳𝟰𝟬𝟬𝟬

De asemenea, Ionela poate fi contactată și telefonic la numărul 0751382772, în cazul în care există persoane care doresc să ajute această familie.