Un oraș din Italia vinde case la prețul de 1 EURO. Sute de oferte din toată lumea

De teamă să nu devină un "oraș fantomă", autoritățile locale au luat în calcul această măsură disperată. În ultima jumătate de secol, populația orasului a scăzut de la 2.250 la 1.300 locuitori.

Un oraș din Italia vinde case la prețul de 1 EURO. Sute de oferte din toată lumea

Ollolai este situată în zona montană a regiunii Barbagia, o insulă pe Marea Mediterană din Sardinia. Frumusețea zonei este umbrită de peisajul dezolant al miilor de locuințe abandonate, scrie CNN.

Frumusețea locului ar putea fi exploatată, iar istoria ar putea atrage turiști. Tocmai de aceea, autoritățile locale încearcă să găsească investitori.

Chiar dacă doritorii pot achiziționa locuințele la prețul de 1 euro, aceștia ar trebuie să știe că autoritățile îi obligă să investească în renovarea locuințelor, iar costurile ar putea depăși suma de 25.000 de dolari.

De teamă să nu devină un „oraș fantomă”, autoritățile locale au luat în calcul această măsură disperată. În ultima jumătate de secol, populația lui Ollolai a scăzut de la 2.250 la 1.300.

“Ne mândrim cu originile noastre preistorice”, spune Efisio Arbau, primarul Ollolai. “Salvarea tradițiilor noastre unice, înainte ca ele să zacă în uitare, este cruciada mea. Mândria față de trecutul nostru este forța noastră. Întotdeauna am fost oameni buni și nu vom lăsa orașul să moară”.

Primarul susține că a vândut deja trei case și că a primit alte sute de oferte din toată lumea. Familii din Australia sau Rusia vor să se mute în micul orășel.

”Este locul perfect pentru cei stresați, care au nevoie de o pauză. Poluarea este zero, aerul este curat iar peisajul, minunat”, spune un localnic.

 

Sursa: CNN via ProTV

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...