Un botoșănean a produs panică într-un restaurant din centrul Sucevei și a înjunghiat un client care a încercat să-l oprească în parcare

Un botoșănean a produs panică într-un restaurant din centrul Sucevei și a înjunghiat un client care a încercat să-l oprească în parcare

Scene grave de violență s-au petrecut marți, în jurul orei 13:00, în restaurantul și parcarea Hotelului Bucovina, protagonist fiind un tânăr în vârstă de 23 de ani, din municipiul Botoșani.

Individul a intrat în restaurant și a început să amenințe cu un cuțit angajatele. Acesta se adresase și anterior restaurantului, undeva prin luna aprilie a acestui an, pentru a se angaja la bucătărie, însă a fost refuzat. Încă de atunci administratorii restaurantului au sesizat un comportament ieșit din comun al acestuia.

Tânărul a revenit acum, la final de noiembrie, parcă turbat, spun martorii. A cerut bani și a căutat bani chiar în casa de la bar, în timp ce angajatele se refugiaseră deja panicate. A intrat apoi în bucătăria restaurantului, tot în căutare de bani, scrie monitorulsv.ro.

Pentru a-l calma pe agresor a intervenit mai întâi un client al restaurantului, un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Cajvana. Acesta se afla la masă, în restaurant. 

Spiritele s-au precipitat și mai tare când bărbatul din Cajvana și alți bărbați, angajați la restaurant și de la firma de transport persoane care își are sediul la „Bucovina”, au vrut să-l rețină pe agresor pentru a-l preda poliției. Oamenii s-au gândit că individul, agitat și cu un cuțit în mână, se poate duce și face probleme și prin alte părți. 

În parcare, în zona din spatele stației Bancă, tânărul a scos din nou cuțitul și a început să lovească spre capul bărbatului de 38 de ani, din Cajvana, care încerca să-l imobilizeze.

„A intrat în cafenea cu cuțitul, a amenințat colegele, a deschis casa de marcat, a căutat bani, apoi a intrat apoi în bucătărie, unde a strigat către noi „dă banii, dă banii”. A văzut că suntem mai mulți în bucătărie și a ieșit înapoi afară. Acolo au intervenit mai mulți colegi și domnul din Cajvana, am vrut să-l ținem până vine poliția. Întâi a încercat să-l oprească un angajat de la Euro Fratello, apoi s-a băgat clientul, l-a imobilizat, dar i-a dat trei lovituri cu cuțitul. Noi am intervenit și i-am luat cuțitul și ne-am pus peste el până a ajuns poliția și l-a încătușat”, a relatat un martor ocular. 

Bărbatul care a intervenit are mai multe tăieturi, a pierdut sânge, dar este stabil. Acesta avea plăgi înjunghiate în zona feței și a gâtului.

Am fost solicitați printr-un apel la 112 la ora 13:16 să intervenim în parcarea restaurantului Bucovina din municipiul Suceava pentru o victima înjunghiată. Ajuns la fața locului, echipajul serviciului de Ambulanță Suceava a găsit un bărbat în vârsta de 38 de ani, conștient și cooperant, care prezenta multiple plăgi înjunghiate, a fost stabilizat cu succes și transportat la spital”, a transmis Serviciul de Ambulanță Suceava.

Victima a fost diagnosticată la Unitatea Primiri Urgențe Suceava cu multiple plăgi la nivelul scalpului, o plagă la nivel cervical și una la brațul stâng. Bărbatul a ajuns la spital în șoc hemoragic, dar conștient și stabilizat. La spital, pacientul a fost diagnosticat și cu fractură la nivelul osului frontal și un hematom epicranian cu plagă la nivel parietal drept. A fost stabilizat și va rămâne pentru supraveghere în secția de Neurochirurgie. Momentan nu necesită intervenție chirurgicală.

Polițiștii l-au încătușat și preluat pe tânărul de 23 de ani, ducându-l la sediul Poliției municipiului Suceava, pentru audieri.

De la locul agresiunii a fost ridicat cuțitul, o armă albă de dimensiuni destul de mari.

„S-a întocmit dosar penal, cauza fiind preluată de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Suceava, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, urmând a se stabili cu exactitate toate circumstanțele producerii evenimentului și a se dispune măsuri procesuale față de autor”, a transmis comisarul-șef Ionuț Epureanu.

Criminaliștii poliției au efectuat o cercetare minuțioasă la fața locului, ridicând mijloace de probe, inclusiv cuțitul folosit de agresor.

Având în vedere cum a acționat agresorul, cu un cuțit cu care a lovit în zona vitală a capului/gâtului, după toate probabilitățile fapta va fi încadrată la tentativă de omor. Este posibilă și extinderea anchetei penale și la infracțiunea de tentativă de tâlhărie calificată asupra patrimoniului societății.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
489

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
156

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
429

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...