Un antreprenor și un profesor de religie din județul Botoșani luptă pentru persoanele nevoiașe care au nevoie de ajutor

Un antreprenor și un profesor de religie din județul Botoșani luptă pentru persoanele nevoiașe care au nevoie de ajutor

Profesorul de religie Vasile Postolachi și tânărul om de afaceri Andrei Nenișcă și-au unit forțele pentru a aduce o bucurie celor aflați în nevoie, în aceste vremuri grele. De altfel, cei doi sunt cunoscuți pentru implicarea lor în acțiuni filantropice.

Recent, cei doi dărăbăneni și-au propus să ofere o masă caldă și alimente mai multor persoane sau familii, care din diferite pricini, trec prin momente dificile, sub sloganul „Masa bucuriei – Dăruiește un meniu pentru un suflet nevoiaș și noi i-l vom duce”.

Cei care doresc să facă o faptă bună pot achita la restaurantul „Casa Andrei” costul unui meniu, în valoare de 15 lei, iar la final de săptămână, cei doi împart meniurile oamenilor nevoiași din Darabani, Bajura, Rediu, Rădăuți-Prut și Miorcani.

Scopul lor este să poată împărți cel puțin 70 de meniuri săptămânal. Oameni din comunitate dar și din alte zone, chiar din străinătate, au deja încredere în inițiativele profesorului Vasile Postolachi și doresc să se implice tot mai mult în proiectele sale.

La rândul său, el este foarte încrezător și speră că, ajutat de comunitate, va aduce bucurie pe chipul a cât mai multor persoane.

«Vă așteptăm ca împreună să aducem o bucurie, căci după cum spunea un înțelept din Egiptul Antic ,,Unul este bogat, altul este sărac, dar mâncarea rămâne pentru cel ce o împarte și cu cel sărac” și după cum spunea și Dumnezeu profetului Isaia: ,,împarte pâinea ta cu cel flămând..., dacă dai pâinea ta celui flămând și tu saturi sufletul amărât, lumina ta va răsări în întuneric” (Isaia 58, 7, 10)», a spus prof. Vasile Postolachi în îndemnul său către cei care doresc să susțină noua campanie.

„Eu, împreună cu prietenul meu care conduce Asociația ”Cartea unește inimi” ne-am gândit să ajutăm oamenii săraci. Am vrut să-l ajut în acest proiect pentru că el era sceptic la început și am dorit să ne implicăm mai mult,” a declarat, pentru Darabaneni.ro, Andrei Nenișcă.

Omul de afaceri dărăbănean a spus că pandemia nu l-a afectat foarte mult.

 ”Care vrea să muncească, muncește. Au fost 3 luni critice, dar apoi, ușor, ușor ne-am revenit. La noi au fost și restricțiile mai ușoare. Acum este bine. Cred că în perioada de criză trebuie să ne implicăm mai mult”, a conchis Nenișcă.

Cei care vor să susțină acest proiect pot achita la restauratul „Casa Andrei” contravaloarea unui meniu sau pot face donații în contul prof. Vasile Postolachi RO98BTRLRONCRT0269935701 (POSTOLACHI VASILE).

 

 

 

Spune-ne opinia ta