Un adolescent de 17 ani se confruntă cu probleme de sănătate cumplite

Un adolescent de 17 ani se confruntă cu probleme de sănătate cumplite

Eusebiu, un băiat de 17 ani, dintr-un sat îndepărtat de civilizație, din județul Botoșani, are o poveste de viață impresionantă. În ciuda problemelor medicale cu care se confruntă, adolescentul are puterea, zi de zi, să viseze și să muncească pentru a ajunge cineva în viață.

Băiatul a fost diagnosticat cu Charcot – Marie – Tooth, o neuropatie periferică ereditară, care se caracterizează printr-o atrofie musculară și o neuropatie senzitivă progresivă, fiind afectați nervii periferici, localizată la nivelul extremității membrelor. Acestea sunt adesea asociate cu picior scobit.

În plus, acesta mai suferă și de cifoscolioză. Și totul a început când Eusebiu avea patru ani. Atunci, medicul de familie i-a sugerat mamei să meargă la un control cu băiatul, deoarece nu i se pare în regulă cum merge. 

În ciuda tuturor greutăților, băiatul continuă să gândească pozitiv și își dorește să cânte la clarinet sau trompetă. Deși nu are cine să îl învețe, acesta se descurcă singur.

„Oamenii distrug natura și nu se gândesc că la doi copaci tăiați, un om moare. Eu îmi doresc să îmi văd visurile realizate și asta le doresc și celorlalți oameni. Să continue să își ducă la bun sfârșit dorințele, indiferent de ceea ce spun oamenii din jur”, spune Eusebiu.

Băiatul a povestit că îi place foarte mult să își petreacă timpul liber în natură, chiar având și un proiect în desfășurare despre o casă sub pământ, cu ușă din nuiele și crengi.

Mama copilului, Doina, se confruntă și ea cu probleme de sănătate. Dar chiar și așa, femeia este asistentul și „îngerul păzitor al lui Sebi”.

„Mama pentru mine este cel mai bun prieten, este o persoană care e alături de mine mereu, protectivă și loială”, adaugă Eusebiu.

În urma mai multor investigații pentru a putea fi operat pe coloană, salvarea a venit de la o clinică din București, unde operația a fost realizată cu succes.

Dar, din lipsa banilor, Doina Babiciuc, mama acestuia, a împrumutat bani din bancă, doar pentru a-l vedea pe Eusebiu bine.

Banii s-au terminat și nu mai au cu ce continua recuperarea lui Eusebiu în București. 

Din aceste motive, mama copilului apelează la bunăvoința oamenilor cu suflet mare, pentru a-i ajuta cu orice se poate.

Povestea lui Eusebiu Babiciuc a fost prezentată și în cadrul Emisiunii „Inimă pentru Inimă”, de pe Somax Tv, realizată de către Andreea Ursu, dar a fost mediatizat și de către Asociația „Salvează o Inimă”. 

Numărul de cont în care se poate dona este R042RNCB024216454432.

Pentru mai multe detalii despre cum pot fi ajutați se poate suna pe numărul mamei, 0751 837 117.



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Pași importanți pentru realizarea Șoselei de Centură a Botoșaniului! (foto, video)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1000

Proiectul pentru realizarea Șoselei de Centură Ocolitoare a municipiului Botoșani a fost scos la licitație. Tronsonul de 10 kilometri va avea continuitate în Drumul Expres Botoșani – ...

Imagini din trecut îmbrăcate în idei de viitor în Muzeul Multimedia din Centrul Istoric al Botoșaniului! (foto, video)

Vineri, 19 Aprilie 2024
377

Muzeul Multimedia din Centrul Istoric al municipiului Botoșani este unic în județul Botoșani, dar mai ales în Regiunea Moldovei prin faptul că se află în subteranul unei clădir...

Cristina Lăcătușu, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru CJ Botoșani. „Noi avem o problemă...” (video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
790

Cristina Lăcătușu, membră și președinta formațiunii politice Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani la nivel de județ, care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-...