Un adolescent de 17 ani se confruntă cu probleme de sănătate cumplite

Un adolescent de 17 ani se confruntă cu probleme de sănătate cumplite

Eusebiu, un băiat de 17 ani, dintr-un sat îndepărtat de civilizație, din județul Botoșani, are o poveste de viață impresionantă. În ciuda problemelor medicale cu care se confruntă, adolescentul are puterea, zi de zi, să viseze și să muncească pentru a ajunge cineva în viață.

Băiatul a fost diagnosticat cu Charcot – Marie – Tooth, o neuropatie periferică ereditară, care se caracterizează printr-o atrofie musculară și o neuropatie senzitivă progresivă, fiind afectați nervii periferici, localizată la nivelul extremității membrelor. Acestea sunt adesea asociate cu picior scobit.

În plus, acesta mai suferă și de cifoscolioză. Și totul a început când Eusebiu avea patru ani. Atunci, medicul de familie i-a sugerat mamei să meargă la un control cu băiatul, deoarece nu i se pare în regulă cum merge. 

În ciuda tuturor greutăților, băiatul continuă să gândească pozitiv și își dorește să cânte la clarinet sau trompetă. Deși nu are cine să îl învețe, acesta se descurcă singur.

„Oamenii distrug natura și nu se gândesc că la doi copaci tăiați, un om moare. Eu îmi doresc să îmi văd visurile realizate și asta le doresc și celorlalți oameni. Să continue să își ducă la bun sfârșit dorințele, indiferent de ceea ce spun oamenii din jur”, spune Eusebiu.

Băiatul a povestit că îi place foarte mult să își petreacă timpul liber în natură, chiar având și un proiect în desfășurare despre o casă sub pământ, cu ușă din nuiele și crengi.

Mama copilului, Doina, se confruntă și ea cu probleme de sănătate. Dar chiar și așa, femeia este asistentul și „îngerul păzitor al lui Sebi”.

„Mama pentru mine este cel mai bun prieten, este o persoană care e alături de mine mereu, protectivă și loială”, adaugă Eusebiu.

În urma mai multor investigații pentru a putea fi operat pe coloană, salvarea a venit de la o clinică din București, unde operația a fost realizată cu succes.

Dar, din lipsa banilor, Doina Babiciuc, mama acestuia, a împrumutat bani din bancă, doar pentru a-l vedea pe Eusebiu bine.

Banii s-au terminat și nu mai au cu ce continua recuperarea lui Eusebiu în București. 

Din aceste motive, mama copilului apelează la bunăvoința oamenilor cu suflet mare, pentru a-i ajuta cu orice se poate.

Povestea lui Eusebiu Babiciuc a fost prezentată și în cadrul Emisiunii „Inimă pentru Inimă”, de pe Somax Tv, realizată de către Andreea Ursu, dar a fost mediatizat și de către Asociația „Salvează o Inimă”. 

Numărul de cont în care se poate dona este R042RNCB024216454432.

Pentru mai multe detalii despre cum pot fi ajutați se poate suna pe numărul mamei, 0751 837 117. 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Intervenție chirurgicală ortopedică în premieră la Spitalul Județean din Suceava

Vineri, 20 Mai 2022
510

O echipă de medici ai secției de Ortopedie a efectuat, joi, o intervenție de reconstrucție acetabulară a hemibazinului stâng folosind alogrefe osoase structurale și morcelate, provenite de...

Reacția unui tânăr medic ajuns la Botoșani: „Surprinzător pentru mine. Pacienții vin deja în stadiul complicațiilor cronice” (video)

Vineri, 20 Mai 2022
1896

Simona Sava este unul dintre tinerii medici specialiști, care au ocupat un post prin concurs la Spitalul Județean „Mavromati”, din Botoșani. Aceasta profesează la Botoșani d...

Iulian Rotariu se menține pe primele locuri la ultramaratonul The Track Namibia

Vineri, 20 Mai 2022
226

Iulian Rotariu se menține pe locul 2 și după a doua cursă din cele nouă ale ultramaratonului The Track Namibia. A terminat cei 70 de kilometri în 7 ore și 33 de minute, cu nouă minute mai...