12 metri cubi de cherestea, confiscate de polițiști la Dorohoi

12 metri cubi de cherestea, confiscate de polițiști la Dorohoi

În cursul zilei de joi, 20 ianuarie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere din Suceava, au desfășurat o acțiune pe linia respectării normelor legale în domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.

Potrivit unui comunicat de presă emis de reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, oamenii legii au tras pe dreapta, pe raza municipiului Dorohoi, trei autovehicule conduse de trei persoane, din județul Suceava, care transportau material lemnos, respectiv cherestea.

„În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că în autoutilitare se afla cantitatea totală de 12,3 metri cubi de cherestea rășinoase, iar conducătorii auto nu dețin documente legale de transport a materialului lemnos, încălcând astfel prevederile legale în materie”, a declarat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al IPJ.

În cauză au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale în cuantum de 6.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, fiind, de asemenea, dispusă și confiscarea întregii cantității de material lemnos.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Intervenție chirurgicală ortopedică în premieră la Spitalul Județean din Suceava

Vineri, 20 Mai 2022
373

O echipă de medici ai secției de Ortopedie a efectuat, joi, o intervenție de reconstrucție acetabulară a hemibazinului stâng folosind alogrefe osoase structurale și morcelate, provenite de...

Reacția unui tânăr medic ajuns la Botoșani: „Surprinzător pentru mine. Pacienții vin deja în stadiul complicațiilor cronice” (video)

Vineri, 20 Mai 2022
1054

Simona Sava este unul dintre tinerii medici specialiști, care au ocupat un post prin concurs la Spitalul Județean „Mavromati”, din Botoșani. Aceasta profesează la Botoșani d...

Iulian Rotariu se menține pe primele locuri la ultramaratonul The Track Namibia

Vineri, 20 Mai 2022
161

Iulian Rotariu se menține pe locul 2 și după a doua cursă din cele nouă ale ultramaratonului The Track Namibia. A terminat cei 70 de kilometri în 7 ore și 33 de minute, cu nouă minute mai...