Temperaturile scăzute au făcut prima victimă în Botoșani

Temperaturile scăzute au făcut prima victimă în Botoșani

În ultima perioadă, temperaturile scăzute din timpul nopții au făcut prima victimă in Botoșani. Este vorba despre Dumitru Darosi, în vârstă de 43 de ani. Acesta își ducea zilele pe străzile municipiului, iar lipsa alimentației și condițiile neprielnice de trai i-au adus sfârșitul.

Asociația „Happy” este cea care a venit în sprijinul  acestor persoane chiar dacă accesul lor în incinta Școlii nr.3, acolo unde funcționează Adăpostul temporar, i-a fost interzis pe motiv că „nu este treaba Asociației Happy să asigure mâncarea” .

După cum afirmă reprezentanții Asociației Happy, directorul Direcției de Asistență Socială (DAS) Botoșani a declarat că persoanele fără adăpost refuză să se cazeze temporar în incinta Școlii nr. 3. Pe de altă parte, oamenii străzii își justifică răspunsul motivând condițiile improprii de igienă și disciplină.

„Ei ne spun nouă că din cauza mizeriei, păduchilor, lipsei apei calde, din cauză că nu toate persoanele sunt liniștite și ajung să se fure între ei”, au declarat reprezentanții Asociație Happy.

Aceștia  amintesc care este rolul Direcției de Asistență  Socială (DAS) Botoșani în problema oamenilor străzii.

„Trebuie să recunoaștem faptul că mulți dintre ei au vicii, ok..dar pentru asta există servicii abilitate pentru a-i ajuta pe acești oameni, pentru a le fi alături și a-i susține în procesul de vindecare. Într-un final, nu acesta este scopul instituției? Nu pentru toate aceste lucruri/probleme a fost înființată? Au vicii și vor avea în continuare dar nu este un motiv de nepăsare și abandon”.

Reprezentanții Asociației Happy atrag atenția autorităților că, odată cu înăsprirea condițiilor meteorologice, ar trebui acordată o mai mare atenție asigurării celor mai bune condiții de trai pentru această categorie socială.

„Ceea ce ne dorim noi este ca acești oameni să beneficieze cu adevărat de servicii sociale, în condiții umane și demne. Sezonul rece este abia la început, pandemia este un motiv în plus pentru a le oferi un minim de siguranță și protecție acestor oameni. Noi vom oferi în continuare supe fierbinți. Adăpostul de la Școala nr. 3 trebuie să fie dotat corespunzător cu duș cu apă caldă, izolator, servicii medicale, pentru a nu crea un focar de infecție”.

 

Spune-ne opinia ta