Tânără de 19 ani, acuzată de instigare la viol şi lipsire de libertate

Tânără de 19 ani, acuzată de instigare la viol şi lipsire de libertate

O tânără de 19 ani din municipiul Botoşani a fost arestată preventiv pentru 30 de zile pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la viol, complicitate la viol şi lipsire de libertate, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Delia Nenişcu.

Potrivit sursei citate, fata, împreună cu un bărbat în vârstă de 22 de ani, ar fi ajutat alte două persoane să violeze o tânără de 24 de ani.

„În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că cei doi, în luna mai, ar fi încurajat şi înlesnit săvârşirea infracţiunii de viol în formă continuată de către alte două persoane, asupra unei tinere de 24 de ani, prin punerea la dispoziţie a unui mijloc de transport şi prin faptul că ar fi acceptat să conducă autoturismul către locul în care s-ar fi consumat infracţiunea”, a afirmat Nenişcu.

În acelaşi dosar, în luna august a acestui an, au fost arestaţi preventiv alţi doi tineri, unul de 15 ani şi unul de 24 de ani, care sunt acuzaţi de viol şi de lipsire de libertate în mod ilegal.

Oficialul IPJ susţine că, în luna mai, aceştia ar fi obligat o tânără de 24 de ani să îi însoţească în maşină, pe un teren din extravilanul comunei Mihai Eminescu şi, ulterior, într-o zona din municipiul Botoşani, unde, ambii, prin constrângere şi violenţe, ar fi întreţinut raporturi sexuale cu aceasta.

 

Spune-ne opinia ta