Contrabandă de țigări oprită cu focuri de armă. Suspecții au reușit să scape (video)

Contrabandă de țigări oprită cu focuri de armă. Suspecții au reușit să scape (video)

Polițiștii din cadrul Sectorului de Frontieră Dorohoi au descoperit și confiscat, luni, în urma unei acțiuni desfășurate în apropiere de localitatea Baranca, 7.500 de pachete cu țigări de contrabandă, în valoare de peste 75.000 de lei. Au fost trase mai multe focuri de armă în plan vertical, însă suspecții au reușit să scape, potrivit informațiilor transmise de Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) din Botoșani.

Sursa citată arată că forțele de ordine dețineau date cu privire la actul de contrabandă ce avea să se înfăptuiască. În jurul orei 16:15, au fost observați doi bărbați, care nu își justificau prezența în zona de graniță.

„Polițiștii de frontieră au intervenit pentru oprirea acestora, efectuând somațiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus și au fugit în direcții diferite. Colegii noștri au folosit armamentul din dotare, trăgând mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, dar profitând de configurația terenului, persoanele s-au retras pe teritoriul Republicii Ucraina. În cel mai scurt timp au fost anunțate autoritățile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului”, a relatat comisarul Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al STPF Botoșani.

În imediata apropiere, polițiștii au descoperit 16 colete voluminoase, iar în urma inventarierii, cantitatea de țigări a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

„În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și intrarea sau ieșirea din țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României, în vederea depistării și identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”, a adăugat Răcnea.

 

 

Spune-ne opinia ta