Tânăr amendat și lăsat fără permis, după ce a fost prins făcând drift-uri în parcarea unui hipermarket

Tânăr amendat și lăsat fără permis, după ce a fost prins făcând drift-uri în parcarea unui hipermarket

Un tânăr, în vârstă de 23 de ani, din municipiul Botoșani, s-a ales cu amendă și cu permisul reținut, după ce a fost prins de polițiști, în cursul zilei de marți, făcând drift-uri în parcarea unui hipermarket, din municipiul Botoșani.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, față de acesta, a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în cuantum de 580 de lei, iar ca măsură complementară i-a fost reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 30 de zile.

Oamenii legii reamintesc faptul că este interzis conducătorilor de vehicule să adopte un comportament agresiv în conducerea acestora pe drumurile publice, iar prin comportament agresiv se înțelege, printre altele, și efectuarea următoarelor manevre:

- întoarcerea vehiculului prin folosirea frânei de motor;

- pornirea vehiculului de pe loc prin patinarea excesivă, în gol, a roților motoare;

- realizarea intenționată a unui derapaj controlat al vehiculului în vederea întoarcerii sau rotirii acestuia.

„Nerespectarea acestor prevederi legale sunt sancționate cu amendă cuprinsă între 580 și 725 de lei, iar ca măsură complementară se suspendă dreptul de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 30 de zile”, a declarat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ din Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1073

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9581

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1303

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...