Surpriză de proporții pentru un copil bolnav. Dragoș s-a trezit la poartă cu 50 de Mustanguri, mașinile lui preferate!

România frumoasă și oamenii ei frumoși! Toată lumea a aflat de pasiunea lui Dragoș pentru mașini, în special pentru Mustanguri. Au aflat chiar și cei de la Ford Mustang România, care au trecut la fapte, pentru a face un copil fericit. Nu mai puțin de 50 de Mustanguri au plecat pe drumuri de țară, prin gropi și praf să-l caute pe băiatul bolnav.

Surpriză de proporții pentru un copil bolnav. Dragoș s-a trezit la poartă cu 50 de Mustanguri, mașinile lui preferate!

Dragoș are 10 ani și este din comuna Secu, județul Dolj. S-a născut un băiat normal. Problemele au început să apară acum 6 ani, când în urma unor controale medicii i-au descoperit o boală gravă. De atunci viața lui s-a schimbat complet. Este țintuit într-un scaun cu rotile, de care mama sa a făcut cu greu rost. Fiecare zi este aproximativ la fel și în fiecare zi își dorește tot mai mult o cameră mare în care să se joace cu mașinuțele.

Toată lumea a aflat de pasiunea lui pentru mașini, în special pentru Mustanguri. Au aflat chiar și cei de la Ford Mustang România care au trecut la fapte, pentru a face un copil fericit și nu mai puțin de 50 de Mustanguri au plecat pe drumuri de țară, prin gropi și praf să-l caute pe băiatul din Dolj. Mama a știut totul și a păstrat surpriza bine ascunsă până la sosirea momentului oportun.

“Când m-au sunat cei de la Ford Mustang eram cu Dragoș la București, la recuperare. Le-am spus că îi sun când ajung acasă, dar nu m-am gândit niciodată că o să se întâmple asta, să vină pentru el. Au venit și l-am scos pe Dragoș la poartă. Atunci a fost momentul bucuriei. Nu-i venea să creadă că jucăriile lui apăruseră la poartă în mărime naturală, că se poate urca în ele, că le poate atinge. Oamenii care au venit cu mașinile l-au luat și l-au plimbat cu ce mașină a vrut el. I-au adus și cadouri. Într-adevăr un gest minunat.”, a declarat Aniona Condescu, mama lui Dragos.

Emoții mari au simțit și cei de la Ford Mustang România, care au povestit pentru Ziarul de Craiova de ce au făcut asta și cum a început totul.

“L-am văzut pe Dragoș la o emisiune la televizor. Primise de la moderator un Mustang albastru, mașinuța teleghidată. Am fost impresionat de modul cum a luat jucăria și a strans-o la piept. Este pasionat de mașini și din câte am înteles Mustang este mașina lui preferată. Ne-am pus de acord și 50 de Mustanguri au plecat spre Secu. Este de nedescris reacția lui Dragoș, a fost bucuria unui copil care și-a văzut un vis împlinit. O să mai călcăm pragul casei lui cu siguranță”, a declarat Răzvan Șuta, Președinte Ford Mustang România.

Ford Mustang România este un ONG. Comunitatea lor cuprinde 220 de proprietari și pasionați de Mustanguri, adunați de prin toată țara. Sunt organizați juridic independent de producătorul Ford și pe lângă mașini, mai au o pasiune comună..să ajute oameni. Nu sunt la prima acțiune umanitară și le place să aducă zâmbete.

Și așa cum există oameni care fac lucruri minunate, există și cei cărora nu le pasă. Primăria comunei Secu dă din umeri de opt luni de când nu îi mai oferă mamei ajutorul financiar. 1165 de lei pe lună, nu sunt mulți bani, dar sunt bineveniți pentru familia lui Dragoș care are o situație materială precară.

Dragoș mai are cinci frați. Casa în care stau nu arată deloc bine. Mama vinde animale și alimente pe care le produce în curte, pentru a face rost de bani pentru analizele, hrana și medicamentele lui Dragoș.

“Are două operații și 23 de cure cu citostatice până în acest moment. Institutul Oncologic de la București ne-a fost ca o a doua casă. 4 luni stăteam la spital, veneam o săptămână acasă. Are regim special nu poate mânca orice. Ne descurcăm destul de greu și mereu am făcut tot ce am putut ca lui Dragoș să nu-I lipsească nimic.”, a mai adaugat mama lui Dragos. Astfel că orice ajutor financiar sau de orice fel este binevenit, chiar și o încurajare. Puteți face asta la nr de telefon al mamei 0756 333 050, Aniona Condescu.
sursa: www.ziaruldecraiova.ro




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...