„Surprinde frumosul!”, concurs de fotografie pentru tineri și copii

„Surprinde frumosul!”, concurs de fotografie pentru tineri și copii

În perioada 15 aprilie -  15 mai, preotul Justinian – Remus Cojocar, directorul Departamentului Activități Tineret, Tabere, Proiecte Școli și Parohii din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, organizează concursul de fotografie pentru tineret și copii intitulat „Surprinde frumosul!”.

Tinerii și copiii sunt invitați să surprindă în imagini frumusețea primăverii și un element legat de spiritualitatea creștină.

Scopul concursului „Surprinde frumosul!” este de a-i motiva pe copii și tineri să fie creativi, muncitori, empatici și să aibă încredere în ei, dezvoltându-și calitățile primite în dar de la Dumnezeu.

„Școala online i-a ajutat pe tineri și copii să-și dezvolte abilitățile tehnice în uzul diferitelor dispozitive electronice și platforme de învățare online. Cei mai mulți dintre aceștia au un telefon performant și timpul petrecut în fața acestuia este din păcate destul de îndelungat, în general vorbind”, a explicat preotul Justinian Cojocar.

Fiecare participant poate trimite doar o singură fotografie realizată cu telefonul, tableta ori cu aparatul de fotografiat.

Fotografiile vor fi trimise pe adresa de e-mail: tineret.asr@gmail.com, până la data de 15 mai 2021, inclusiv.

Concursul se adresează tuturor copiilor și tinerilor, de la vârsta de 6 ani până la vârsta de 35 de ani, din orice colț al țării și din afara granițelor României.

Premiile (I, II, III) vor fi acordate pentru fiecare etapă de vârstă în parte: 6-14 de ani, 14-20 de ani și 20-35 de ani.

Premiul I constă în acordarea sumei de 500 lei, premiul II a sumei de 300 lei și premiul III a sumei de 200 lei.

Toți participanții, pe lângă cărți, icoane și diplome, vor beneficia pe rând, de o zi de promenadă prin municipiul Suceava, la bisericile voievodale, la Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou, Cetatea de Scaun și Muzeul Satului Bucovinean.

„Facem invitația la Concurs și tuturor celor care se simt tineri (de orice vârstă) și, de asemenea, vor fi premii acordate pentru etapa de vârstă de la 35 de ani în sus”, a transmis inițiatorul concursului.

Juriul este format din: Irina Ursachi, redactor și fotoreporter în cadrul Sectorului de Comunicare, Media și Relații Publice al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Candrea Brothers (Andrei și Cezar), foto-jurnaliști profesioniști (Andrei Candrea, a obținut în anul 2020 Premiul II, la Concursul „Biserica în pandemie” al Agenției de Știri Basilica) și pr. Justinian-Remus Cojocar, în calitate de inițiator al proiectului și Director al departamentului Activități Tineret, Tabere, Proiecte Școli și Parohii din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Toate fotografiile trimise pentru Concurs vor fi arhivate într-un volum virtual care va fi promovat pe toate canalele media ale Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

„Un concurs de fotografie special pentru tineri și copii este foarte potrivit în contextul de acum și de aceea suntem optimiști că va fi foarte bine primit”, a completat pr. Justinian-Remus Cojocar.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Muzeul Județean Botoșani organizează, sâmbătă, evenimentul cultural Noaptea Muzeelor

Vineri, 11 Iunie 2021
321

Muzeul Judeţean Botoşani organizează sâmbătă, 12 iunie 2021, evenimentul cultural Noaptea Muzeelor.Evenimentul cultural se înscrie în cadrul celui organizat anual la nivel e...

Minor reținut pentru complicitate la înșelăciune prin metoda ”accidentul”

Vineri, 11 Iunie 2021
457

Având în vedere cercetările care se efectuează într-un dosar penal privind săvârșirea a două infracțiuni de tentativă la înșelăciune și o infracțiune de înșelăciune, la data de 10 i...

Elevii de clasa a VIII-a încheie vineri cursurile gimnaziului

Vineri, 11 Iunie 2021
239

Elevii de clasa a VIII-a termină, vineri, cursurile ciclului gimnazial, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.Înscrierile pentru susţinerea Evaluării Naţionale au început pe...