Serviciul gratuit de taxi pentru persoanele cu dizabilități, repus la dispoziția botoșănenilor

Serviciul gratuit de taxi pentru persoanele cu dizabilități, repus la dispoziția botoșănenilor

În această săptămână a fost repus în circulație Taxiul gratuit al Asociație „Ridică-te și umblă”, destinat persoanelor cu dizabilități, dependente de scaun rulant, din județul Botoșani.

Din cauza pandemiei de coronavirus, activitatea a fost suspendată de anul trecut. Persoanele cu dizabilități din Botoșani au la dispoziție un mijloc de transport dotat corespunzător, pe care îl pot rezerva  săptămânal, de luni până joi, în intervalul orar 9:00 – 18:00.

Pentru comenzi, beneficiarul poate apela numerele de telefon puse la dispoziție 0756.576.927 sau 0747.592.035. După ce primește apelul, Dorina Munteanu, operatorul de la dispecerat transmite solicitarea colegului care va prelua comanda.

Beneficiarul trebuie să fie în fața domiciliului iar toate procedurile de urcare/coborâre sunt asigurate de către voluntarii Asociație „Ridică-te și umblă”. De asemenea, trebuie precizat faptul că pe distanțe lungi, în afara orașului, beneficiarul va achita costul combustibilului.

„Acest mijloc de transport pus la dispoziția persoanelor cu dizabilități nu este un taxi normal. El vine în sprijinul acestor persoane, pentru a le ușura deplasarea. Însoțim persoanele care solicită ajutor pe tot parcursul cursei, le oferim sprijin ca să-și rezolve probleme și îi ducem înapoi acasă”, a declarat Andreea Ursu, coordonator al Asociației „Ridică-te și umblă”, filiala Botoșani.

Andreea Ursu a menționat și faptul că dacă solicitările nu vor fi prea mari, acest Taxi Gratuit va putea fi pus și la dispoziția persoanelor cu probleme locomotorii.

Încă din anul 2017 centrele de mobilitatea „Ridică-te și umblă” oferă servicii gratuite persoanelor cu dizabilități care au nevoie de transport accesibilizat. Momentan, acest serviciu este disponibil doar în orașele București, Arad, Botoșani, Timișoara și Buzău .

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Muzeul Județean Botoșani organizează, sâmbătă, evenimentul cultural Noaptea Muzeelor

Vineri, 11 Iunie 2021
296

Muzeul Judeţean Botoşani organizează sâmbătă, 12 iunie 2021, evenimentul cultural Noaptea Muzeelor.Evenimentul cultural se înscrie în cadrul celui organizat anual la nivel e...

Minor reținut pentru complicitate la înșelăciune prin metoda ”accidentul”

Vineri, 11 Iunie 2021
426

Având în vedere cercetările care se efectuează într-un dosar penal privind săvârșirea a două infracțiuni de tentativă la înșelăciune și o infracțiune de înșelăciune, la data de 10 i...

Elevii de clasa a VIII-a încheie vineri cursurile gimnaziului

Vineri, 11 Iunie 2021
228

Elevii de clasa a VIII-a termină, vineri, cursurile ciclului gimnazial, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.Înscrierile pentru susţinerea Evaluării Naţionale au început pe...