Spania, țara cu cei mai mulți imigranți români crește salariile! Salariul minim ajunge la 1182 Euro!

Spania, țara cu cei mai mulți imigranți români crește salariile! Salariul minim ajunge la 1182 Euro!

Spania, țara cu cei mai mulți migranți români din Europa va revizui nivelul salariului minim, deja majorat în ianuarie cu 22% până la 1.050 euro pe lună. Premierul spaniol în exerciţiu Pedro Sanchez a anunțat că va majora pensiile şi salariul minim, având ca obiectiv să aducă salariul minim ''la finalul legislaturii viitoare la 60% din salariul mediu''.

Pensiile nu au mai fost indexate cu rata inflaţiei începând din 2014, o decizie luată de guvernul conservator în timpul crizei, pentru echilibrarea conturilor publice.

Salariul lunar mediu în Spania era de 1.970 euro brut în 2017, conform ultimelor date disponibile.

Datele oficiale de la Madrid arată că în prezent, comunitatea românească rămâne în continuare cea de-a doua comunitate străină, după marocani, dar a fost pe primul loc între 2008 și 2013, când a depășit 800.000 de persoane. Pe parcursul a circa cinci ani se mutau în Spania câte 100.000 de români pe an. După 2013 au început să migreze spre nord, din Germania până în țările  din Scandinave. Acum plecările s-au mai domolit, iar datele statistice arată că anul trecut au plecat mai puțini decât în anul precedent.

Pe de altă parte, costurile vieții în Spania sunt mult mai mici decât în România. Spania este pe locul 8 în topul preferințelor expaților, dintr-un total de 68 de țări analizate într-un studiu recent.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
17

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
100

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
23

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...