Șoferi vitezomani, sancționați de polițiști. Au fost aplicate, într-o săptămână, peste 160 de astfel de amenzi

Șoferi vitezomani, sancționați de polițiști. Au fost aplicate, într-o săptămână, peste 160 de astfel de amenzi

În perioada 15 – 21 noiembrie, polițiștii rutieri au acționat pe drumurile din județ pentru fluidizarea traficului rutier și pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, anunță Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate 20 de filtre rutiere cu participarea a peste 40 de efective.

Potrivit oamenilor legii, în urma neregulilor constatate au fost aplicate 443 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 117.000 de lei. Cele mai multe amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea limitei legale de viteză, respectiv 163 de sancțiuni, iar 23 dintre sancțiuni au fost aplicate pentru neacordarea priorității de trecere persoanelor care au acest drept.

De asemenea, au fost reținute 67 de permise de conducere și 13 certificate de înmatriculare.

„În această perioadă, polițiștii au întocmit 16 dosare de cercetare penală”, completează Delia Nenișcu.

Mai mult decât atât, în cursul zilei de duminică, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit pentru control pe Bulevardul „Mihai Eminescu”, un autoturism care se deplasa sinuos.

După ce l-au tras pe dreapta, i-au cerut actele la control și au constatat că la volan se afla un tânăr de 29 de ani, din comuna Stăuceni, care nu deține permis de conducere.

În plus, după ce l-au pus să sufle în etilotest, aparatul a indicat o valoare de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.  

„Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și conducere fără permis”, declară oamenii legii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Unicul centru de servicii gratuite de recuperare neuromotorie din județul Botoșani intră în reabilitare! (foto, video)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
395

Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de tip Ambulatoriu pentru persoanele cu dizabilități din județul Botoșani intră într-un proces de reabilitare și modernizare, după ani buni ...

Ocrotitorul municipiului Botoșani cinstit în prezența a sute de oameni și a unui sobor de preoți în frunte cu ÎPS Teofan! (foto, video)

Marţi, 23 Aprilie 2024
733

Sute de botoșăneni au participat, marți dimineață, la slujba închinată ocrotitorului municipiului reședință de județ. De la ora 09:00 a avut loc primirea Înaltpreasfințitul Teof...

Activistul civic Bogdan Cărăușu a intrat oficial în cursa electorală. „Am înțeles că eu făceam de fapt politică” (foto, video)

Duminică, 21 Aprilie 2024
673

Duminică după-amiază, Bogdan Cărăușu și-a anunțat, oficial, candidatura pentru Consiliul Local al Primăriei municipiului Botoșani, în mod independent.Bogdan Cărăușu activează &...