Situație bizară. Un tânăr a păcălit polițiștii furând identitatea unui șofer și a fost reținut după jumătate de an

Situație bizară. Un tânăr a păcălit polițiștii furând identitatea unui șofer și a fost reținut după jumătate de an

Un caz inedit a fost înregistrat în județul Botoșani. Un tânăr oprit în trafic pentru exces de viteză a reușit să păcălească polițiștii, pretinzând că este o altă persoană și oferind ilicit datele acesteia. Bărbatul, care nu deține permis de conducere, a fost reținut pentru 24 de ore, după circa jumătate de an de la săvârșirea faptelor, în urma unei percheziții. Asta, după ce șoferul a cărui identitate a fost furată, s-a ales cu permisul suspendat și a denunțat situația.

Serviciul de Investigații Criminale a emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele suspectului, în vârstă de 29 de ani, din comuna Albești, a afirmat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, agentul principal Delia Nenișcu.

Potrivit acesteia, în urma probatoriului administrat, s-a stabilit că, pe 29 septembrie 2020, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Santa Mare, ar fi fost surprins de aparatul radar depășind limita de viteză maximă admisă, cu 72 de km/h, deși avea dreptul de a conduce autoturisme suspendat din anul 2013.

„Mai mult de atât, la solicitarea polițiștilor, acesta ar fi declarat datele de identificare ale unei alte persoane, fapt care a condus la suspendarea dreptului de a conduce ale acesteia”, a precizat Nenișcu.

În timpul percheziției, au fost identificate și ridicate mai multe mijloace materiale de probă.

„Tânărul a fost condus la sediul poliției, în baza unui mandat de aducere, iar ulterior, față de acesta a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore. În cursul acestei zile va fi prezentat în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă”, a adăugat reprezentanta IPJ Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta