Sindicaliștii din asistență socială amenință cu grevă generală dacă nu se deblochează angajările!

Acest domeniu duce lipsă acută de personal, la fel ca și sistemul sanitar din România.

Sindicaliștii din asistență socială amenință cu grevă generală dacă nu se deblochează angajările!

Federația Națională Sindicală din Asistență Socială și Protecția Copilului FNS „Pro.Asist” cere deblocarea de urgență a angajărilor și în sistemul de asistență socială, alături de cel din sănătate.

FNS PRO.ASIST trage semnale de alarmă cu privire la faptul că sistemul de asistență socială, în mod deosebit serviciile sociale rezidențiale (pentru persoane adulte cu dizabilități, pentru persoane vârstnice dar și pentru copii) au deficit de personal, atât personal de specialitate, dar și personal de îngrijire care la acest moment este situat la 40% din necesar.

Recomandările și măsurile lăsate de instituțiile care au efectuat controale în anul 2023 la furnizorii publici de servicii sociale, au vizat angajarea de personal și din acest motiv considerăm imperios necesară deblocarea angajărilor și în sistemul de asistență socială”, a transmis Camelia Socianu, președintele FNS „Pro.Asist”.

Sindicaliștii amenință cu grevă generală

Așa cum în sănătate lipsa de personal afectează grav actul medical și oferirea de servicii de calitate pacienților și are urmări grave pentru aceștia, așa și în asistență socială prin lipsa de personal este afectat procesul de îngrijire, recuperare, reabilitare, socio-medical oferit beneficiarilor de servicii sociale și care, de asemenea, ar avea urmări grave pentru aceștia.

„Acest ultim demers pe care FNS PRO.ASIST îl are către instituțiile abilitate să ia măsuri pentru deblocarea angajărilor, este premergător strângerii de semnături pentru GREVA GENERALĂ în sistem pe care o vom declanșa în luna martie începând cu data de 11.03.2024”, adaugă sindicaliștii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
256

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
109

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
119

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...