Seniori premiați de municipalitatea botoșăneană cu titlul de „Persoană Venerabilă”

Pentru a beneficia de acest titlu persoanele trebuie să îndeplinească o condiție și să se adreseze Primăriei. 

Seniori premiați de municipalitatea botoșăneană cu titlul de „Persoană Venerabilă”

Anual, persoanele care au împlinit vârsta de 85 de ani pot solicita, în baza unei cereri înscrise la Primăria Municipiului Botoșani, suma de 200 de lei.

Aceasta este acordată strict botoșănenilor care au peste 85 de ani, fiindu-le acordat și titlul de „Persoană Venerabilă”.

În semn de prețuire pentru seniori, se acordă anual titlul de „Persoană Venerabilă” și sprijin financiar în valoare de 200 de lei botoșănenilor care au împlinit vârsta de 85 de ani”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

În anul 2022 au fost premiate 589 de persoane, iar în anul 2023 până în prezent au primit acest titlu un număr de 521 de botoșăneni.

Hotărârea a fost adoptată în toamna anului 2015, pe vremea lui Ovidiu Portariuc și era intitulată „rentă viageră pentru persoanele de peste 85 de ani”.

Acest ajutor este acordat o singură dată pe an, iar pentru a beneficia de el bătrânii trebuie să depună o cerere la Primărie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
815

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
7444

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1295

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...