Șefa IȘJ, despre cazul profesorului acuzat că ar fi agresat sexual un elev: „Menționez că nici la nivelul unității, nici la nivelul IȘJ nu a fost înregistrată nicio plângere sau reclamație, ci ne-am autosesizat din presă”

Șefa IȘJ, despre cazul profesorului acuzat că ar fi agresat sexual un elev: „Menționez că nici la nivelul unității, nici la nivelul IȘJ nu a fost înregistrată nicio plângere sau reclamație, ci ne-am autosesizat din presă”

Șefa Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani a făcut precizări cu privire la cazul profesorului de la Liceul „Ștefan D. Luchian” din Ștefănești, care ar fi agresat sexual un elev.

Ada Macovei, inspector școlar general, a fost în cursul zilei de luni la unitatea de învățământ unde profesează cadrul didactic și a declarat faptul că „elevii și colegii profesorului vizat trec prin momente grele, iar acesta a solicitat concediu fără plată - suspendarea contractului de muncă începând de luni, 21 februarie, până la definitivarea cercetărilor, fiind aprobat în Consiliul de Administrație al unității și luat la cunoștință, tot astăzi, de Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean din Botoșani”.

Potrivit oficialului din educație, la nivelul unității de învățământ nu a fost înaintată nicio plângere sau reclamație, și nici la nivelul Inspectoratului Școlar.

„Menționez că nici la nivelul unității, nici la nivelul ISJ nu a fost înregistrată nicio plângere sau reclamație, ci ne-am autosesizat din presă, după comunicatul oficial al Poliției. Este demarată o anchetă de către Poliția Orașului Ștefănești și așteptăm rezultatele investigației desfășurate de organele competente”, a declarat Ada Macovei.

O persoană cunoscătoare de situația în cauză a trimis un mail și către adresa redacției știri.botoșani în care a declarat că „mama elevului a făcut reclamație la poliție, însă este dezamăgită de cum evoluează treburile. Profesorul este consilier PSD și se crede că ar avea susținere politică. Din câte știu, cazul este ajuns și la Inspectoratul Școlar, DGASPC, dar fără prea multe șanse de a fi mediatizat. Conducerea școlii este obișnuită să ascundă astfel de cazuri care nu dau bine imaginii”.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani au deschis o anchetă în acest sens.

„La data de 18 februarie 2022, polițiștii din cadrul Poliției orașului Ștefănești au fost sesizați cu privire la faptul că în perioada 14 -17 februarie a.c., un minor de 15 ani, ar fi fost victima unei agresiuni sexuale, în timp ce se afla la cursurile unității de învățământ în care este elev. Din verificările efectuate de polițiști a reieșit faptul că, în zilele de 14 și 17 februarie a.c., minorul, în timp ce se afla în biroul unui cadru didactic, din liceul la care este elev, ar fi fost îmbrățișat și sărutat pe obraz de acesta”, a declarat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

În cauză, oamenii legii au deschis dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de agresiune sexuală.

Potrivit informațiilor scrise în mail, profesorul s-ar folosi de copii în scopuri personale.

„Folosește copiii din timpul programului școlar la el acasă să îi taie lemne, i le duce până la ușa blocului, mai nou și-a cumpărat casă și îi trimite să îi lucreze grădina. Îi fraierește pe copii cum vrea el, promițându-le favorizări școlare. În cazul de față și-a ales bine victima, copilul fiind crescut fără tată, niciun venit de nicăieri, foarte retras, vizibil timorat în permanență”, se arată în mail.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
924

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
1349

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
611

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...