Ședință cu producătorii agricoli păgubiți de pestă porcină africană

Ședință cu producătorii agricoli păgubiți de pestă porcină africană

Producătorii agricoli din zonele afectate de pesta porcină africană (PPA) au participat joi dimineață la o ședință susținută la Vlăsinești, în cadrul căreia s-a adoptat un nou plan de măsuri specifice.

La întrunire au participat reprezentanții celor 10 unități administrativ – teritoriale aflate în zona de protecție după confirmarea celor două focare de PPA din Vlăsinești, primarul și viceprimarul comunei Vlăsinești, senatorul Lucian Trufin, consilier în cadrul Instituției Prefectului, Carmen Hrab, Dumitru Todireanu și Toader Epure, doctori în cadrul Direcției Sanitar – Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, cât și directorul Direcției de Agricultură a Județului, Cristian Delibaș.

Producătorilor agricoli li s-a prezentat planul de măsuri privind intervenția în confirmare de PPA la cele două focare de pe raza comunei Vlăsinești, s-a discutat și despre evoluția PPA la nivelul județului dar s-a insistat și pe problema porcilor mistreți.

Având în vedere că se apropie campania de recoltare, autoritățile au făcut un apel în rândul producătorilor agricoli să fie foarte atenți, în sensul că, înainte de a demara campania, să treacă în vedere suprafețele de culturi pe care le dețin, asigurându-se astfel că nu sunt cadavre de animale în zonă. După ce au finalizat lucrul cu utilajele agricole, este indicat ca acestea să treacă prin filtre de dezinfecție înainte de a fi aduse în gospodărie, sau să fie dezinfectate de către proprietari cu materialele primite de la primărie.

Nu în ultimul rând, s-a apelat la înțelegerea oamenilor în astfel de situații și la depunerea de eforturi comune în prevenirea propagării bolii.

Cele 10 unități administrativ – teritoriale aflate în zona de protecție și a căror reprezentanți au participat la ședință sunt Ungureni, Știubieni, Dângeni, Săveni, Drăgușeni, Hănești, Manoleasa, Dobârceni, Avrămeni și Vlăsinești.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
122

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
149

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
228

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...