Sancțiuni de peste 11.000 de lei aplicate de polițiștii locali în câteva zile

Sancțiuni de peste 11.000 de lei aplicate de polițiștii locali în câteva zile

În intervalul 30 iunie - 04 iulie 2023, în conformitate cu atribuțiile reglementate de Legea nr. 155/2010 – Legea Poliției Locale, polițiștii locali au asigurat măsuri pentru menținerea ordinii și liniștii publice pe raza municipiului Botoșani, dar și pe durata desfășurării evenimentelor organizate în zona Pietonalului Unirii - de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani - Parada costumelor populare.

Pe lângă activitățile specifice întreprinse de polițiștii locali, aceștia au intervenit la un număr de 43 sesizări telefonice primite de la cetățeni, dar și la un număr de 46 de sesizări ale polițiștilor locali din Dispeceratul instituției.

În urma verificărilor efectuate în teren pentru stabilirea situației de fapt a celor semnalate, dar și din oficiu, polițiștii locali au legitimat 163 persoane, iar pentru încălcarea prevederilor legale au întocmit un număr de 68 procese verbale de constatare a contravențiilor, sancțiuni aplicate în funcție de gravitatea faptei, cuantumul total al amenzilor fiind de 11.250 lei.

Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-a aplicat un număr de 23 sancțiuni contravenționale, potrivit prevederilor Legii nr. 61/1991- pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii şi liniștii publice, iar faptele constatate și sancționate au fost: tulburarea liniștii publice, consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public, apelarea la mila trecătorilor, etc.

În data de 02.07.2023, în jurul orei 00:19, ca urmare a unei sesizări telefonice, patrula auto a intervenit pe str. Tudor Vladimirescu nr. 5, sc. E, unde cetățenii reclamau un vecin care asculta muzică deranjând liniștea publică. Persoana a fost identificată, i s-a adus la cunoștință că este o oră târzie și este necesar să închidă muzica, fiind dispusă și sancționarea contravențională conform Legii nr. 61/1991.

În aceeași zi, în jurul orei 00:50, patrula repartizată în zona Pietonalului Unirii, s-a autosesizat cu privire la faptul că o persoană care se plimba și asculta muzică la intensitate mare, având asupra sa o boxă portabilă. Pentru tulburarea liniștii publice, a fost sancționat conform prevederilor Legii nr. 61/1991.

În data de 04.07.2023, în jurul orelor 23:48, în urma apelului telefonic primit de la agentul de pază al Centrului de Noapte aflat pe Aleea Nucului, s-a intervenit întrucât o persoană în stare de ebrietate insista să fie primită în centru, deși potrivit regulamentului, este interzisă primirea persoanelor în stare de ebrietate. Persoana a fost îndepărtată din zonă. La ora 02:00, agentul de pază a sesizat aceeași situație. Patrula auto s-a deplasat din nou la Centrul de Noapte, dispunând sancționarea persoanei potrivit Legii nr. 61/1991 și îndepărtarea din zonă.

În data de 05.07.2023, în jurul orelor 00:50, polițistul local din Dispeceratul Poliției Locale a sesizat faptul că în Centrul Istoric, mai mulți tineri consumă băuturi alcoolice și tulbură liniștea publică. La fața locului patrula Poliției Locale a identificat patru tineri cu vârste cuprinse între 18 și 24 ani, care consumau băuturi alcoolice pe domeniul public și tulburau liniștea publică prin strigăte și larmă. Motivat de cele constatate, a fost dispusă sancționarea celor patru persoane potrivit preverilor Legii nr. 61/1991.

Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere. Pe linie rutieră a fost aplicat un număr de 29 sancțiuni contravenționale, din care pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 – oprirea/staționarea interzisă, blocare cale de acces – 15 sancțiuni contravenționale, iar pentru nerespectarea H.C.L. nr. 292/2017 – 14 sancțiuni contravenționale - autovehicule parcate fără tichet afișat la vedere în parcările publice prevăzute cu parcometre, ocuparea locului de parcare concesionat de către alte persoane.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
22

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...

Elevii încep ultimul modul de cursuri miercuri, 8 mai. Calendarul Evaluărilor Naționale, Bacalaureatului și admiterii la liceu

astăzi, 16:40
97

Cursurile din modulul 5 de școală încep în mijlocul săptămânii, miercuri, 8 mai, și durează până pe 21 iunie 2024. Modulul 5 este cel în care au loc Evaluările Na...

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, Copălău și Prăjeni!

astăzi, 15:45
332

Meteorologii au actualizat prognoza și au emis o avertizare nowcasting tip cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, ...