Premierul Ciolacu anunță verificări la toate căminele de bătrâni: ”Este scandalos!”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că a dispus verificări după ce zeci de bătrâni au fost găsiţi în condiţii inumane în trei azile din țară.

Premierul Ciolacu anunță verificări la toate căminele de bătrâni: ”Este scandalos!”

   Foto: StirileProTV

Ciolacu a transmis că este „revoltat de ororile la care au fost supuşi batrânii internaţi în centrele rezidenţiale de îngrijire şi asistenţă socială”.

„Este inadmisibil ca, în România zilelor noastre, să se întâmple astfel de atrocităţi faţă de oameni lipsiţi de apărare! Este scandalos ca nişte indivizi lipsiţi de suflet şi de repere morale să profite de situaţia dificilă a unor persoane vulnerabile, pentru a deturna în beneficiul propriu fondurile alocate din bugetul de stat”, a adăugat șeful Guvernului.

El a precizat că a cerut sancționarea celor care „pun în pericol viața și sănătatea persoanelor vulnerabile din aceste centre” și a adăugat că va urmări „cu atenţie desfăşurarea acestor acţiuni”.

Premierul a spus că a dispus controale la toate căminele.

„Am discutat deja cu doi miniştri, cred că se impune un control al statului român la toate căminele de bătrâni. Să vedem dacă este un caz izolat sau este ceva mai de amploare. Deja s-a dispus acest control”, a declarat Marcel Ciolacu.

24 de persoane au fost reținute pentru câte 24 de ore, iar alte două au fost plasate sub control judiciar, în urma perchezițiilor la căminele de bătrâni din Voluntari, unde aceștia erau ținuți în condiții inumane și abuzați, a anunțat DIICOT, miercuri, 5 iulie. DIICOT a cerut Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a celor 24 de persoane. Potrivit anchetatorilor, bătrânii din trei azile nu primeau medicamente și erau obligați să muncească fără să primească hrană. Abuzurile au fost dezvăluite în urmă cu cinci luni de o investigație jurnalistică realizată de Buletin de București și Centrul de Investigații Media.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
179

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
369

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
102

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...