Românii din Diaspora, așteptați la protestul din 10 august. Iată revendicările organizatorilor

Românii din Diaspora, așteptați la protestul din 10 august. Iată revendicările organizatorilor

Organizatorul oficial al mitingului din 10 august, grupul „Diaspora Pentru România”, vine cu o listă de cerințe.

Se cer finalizarea anchetelor și judecarea celor responsabili pentru violențele de anul trecut, și implementarea rezultatelor referendumului care impunea un număr maxim de 300 de parlamentari.

Lista publicată pe pagina de facebook a grupului, conține 75 de puncte. Printre ele se regăsește și cererea de modificare a legii adunărilor publice, dar și de schimbare a modului cum se desfășoară alegerile.

Manifestația din acest an este organizată de Tommy Tomescu, reprezentantul grupului, care a obținut și aprobarea Primăriei Capitalei.

În paralel, politicienii nu au rezistat, și iar le-au dat peste bot, ca un preambul al întregului miting. Nu totul trebuie făcut prin prisma voturilor, susține ministrul de Finanțe, Eugen Orlando Teodorovici.

 „Trebuie să învățăm ca politicieni să avem această abordare, să nu ne fie teamă că poate populația va înțelege greșit. (...) Trebuie să guvernăm pentru țară și să nu luăm totul prin prisma voturilor. De multe ori, poate sunt măsuri foarte bune, dar, dacă le treci prin prisma numărului de voturi obținut, poate, după aceea te gândești că ar fi bine să iei o altă decizie. Nu totul trebuie făcut prin prisma voturilor. Este un element pe care m-aș bucura foarte mult să-l regăsesc cât mai curând în toată clasa politică", a declarat ministrul de Finanțe, Eugen Orlando Teodorovici.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
647

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
173

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
454

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...