3,4 milioane de români sunt plecaţi la muncă în străinătate sau stabiliţi definitiv acolo cu tot cu familii. Cifrele vin de la Organizaţia Naţiunilor Unite, ai cărei reprezentanţi susţin că suntem întrecuţi doar de Siria, stat lovit de un război civil.
Regiunile din care au emigrat cei mai mulţi români în 2017 sunt: Moldova, Dobrogea și Ardealul. Sărăcia şi factorii economico-sociali sunt principalele motive pentru care populaţia activă decide să părăsească România.
Concret, 17.7% din moldoveni au luat decizia de a pleca, pe locul doi în topul plecărilor fiind românii din Dobrogea (14,4%). Pe locul trei se situează ardelenii. Mai precis, 11,4% din cei aflaţi în Ardeal au emigrat. La polul opus se situează Capitala, unde doar 8,9% din cetăţenii cu domiciliu stabil au luat hotărât să plece peste hotare.
Românii care au decis să plece au fost cu precădere din mediul urban: 15,9% din românii de la oraşe au decis să plece în timp ce doar 6,1% din cei aflaţi la sate au luat o decizie similară, scrie Realitatea.
Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) susține că 3,4 milioane de români sunt plecaţi la muncă în străinătate sau stabiliţi definitiv acolo cu tot cu familii, ceea ce plasează România pe poziţia a doua într-un top mondial al migraţiei. Cifrele vin de la Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) ai cărei reprezentanţi susţin că suntem întrecuţi doar de Siria, stat lovit de un război civil. În procente, diaspora reprezintă 17% din populaţia totală a României.